Ketvirtadienio popietę visiškai apsemtus Kadicos regiono kaimus pavyko pasiekti sraigtasparniais ir išgelbėti čia ant namų stogų pagalbos laukiančius žmones. Prieš tai to nebuvo įmanoma padaryti dėl smarkios audros. Pasitelkti ir kariai, kurie į sunkiai pasiekiamas teritorijas judėjo šarvuočiais, pranešė graikų žiniasklaida. Anot meteorologų, ekstremalūs orai turėtų baigtis penktadienį.

Volo ir Larisos miestuose padėtis dėl potvynių katastrofiška. Larisoje po kelias dienas pliaupusių liūčių apie 80 žmonių daugiau kaip 24 valandas buvo priversti išbūti be maisto ir geriamojo vandens, rašė laikraštis „To Proti Thema“. Galiausiai vienas gyventojas atvyko traktoriumi su priekaba ir nugabeno žmones į saugias vietas.

150 000 gyventojų turinčiame Volo uostamiestyje liūtys į gatves išplovė daugybę tonų purvo. Automobilių eismas čia lieka uždraustas, kad gelbėtojai galėtų laisvai pravažiuoti. Be to, daug gatvių užlieta ar išplauta. Ik ketvirtadienio vakaro elektros ir vandens tiekimas dar nebuvo atnaujintas.

Tuo tarpu prekybos centruose baigiasi geriamojo vandens atsargos; nuotraukose buvo matyti ilgos eilės žmonių, laukiančių nusipirkti po kelis butelius vandens. Jau kyla problemų ir dėl maisto produktų tiekimo, rašė dienraštis „Kathimerini“.

Potvyniai praktiškai nepaveikė likusios Graikijos, o kartu ir tenykščio turizmo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją