Kol kas neįmanoma nepriklausomai patikrinti šių skaičių.

Gelbėtojai vis dar tęsia per potvynius žuvusių žmonių kūnų paieškas, sakė rytuose įsikūrusios vyriausybės ministerijos atstovas Tarekas al Kharrazas.

Jis taip pat teigė, kad ketvirtadalis miesto buvo sugriauta arba nuplauta į jūrą. Derna labiausiai nukentėjo nuo potvynių, kuriuos sukėlė galinga audra „Daniel“, praūžusi per Libijos rytus. Per audrą mieste sugriuvo dvi užtvankos.

Libijoje, kurią pastaraisiais metais krečia neramumai, dėl valdžios kovoja dvi konkuruojančios vyriausybės. Viena iš jų įsikūrusi rytuose, kita – vakaruose, sostinėje Tripolyje.

Kol kas negalima nustatyti tikslaus potvynio aukų skaičiaus, Libijos televizijos kanalas „Al Massar“ citavo sveikatos apsaugos ministrą Othmaną Abdel Jalilą.


„Daug aukų buvo įstrigę, o kūnai buvo išblaškyti daugelyje vietų Dernos mieste, kuris buvo atkirstas nuo apylinkių... todėl sunku tiksliai nustatyti didelį žuvusiųjų ir dingusiųjų skaičių“, – sakė jis.

Tunise įsikūrusios Tarptautinės Raudonojo Kryžiaus ir Raudonojo Pusmėnulio draugijų federacijos Libijos biuro vadovas Tameris Ramadanas sakė, kad dingo apie 10 000 žmonių.

Audra „Daniel“ sekmadienį į Libiją pradėjo nešti smarkias liūtis ir sukėlė katastrofiškus potvynius rytinėje šalies dalyje. Libijos ekspertų teigimu, tai buvo didžiausia stichinė nelaimė šalyje nuo 1963 metais įvykusio žemės drebėjimo Mardžos mieste.

Nepaisant sunkumų ir politinių nesutarimų konflikto krečiamoje Libijoje, žmonės visoje šalyje vieningai siūlė pagalbą nukentėjusiesiems. Vos tik pasirodžius žiniai apie nelaimės mastą, libiai ragino padėti vieni kitiems.

Tuo tarpu Jungtiniai Arabų Emyratai, Turkija, Egiptas, Alžyras, Tunisas ir Europos Sąjunga pasisiūlė siųsti skubią humanitarinę pagalbą ir paieškos bei gelbėjimo komandas, kad paremtų Libijos pastangas sušvelninti potvynių padarinius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją