Teigiama, kad 30 metų Luka Rocco Magnotta per parengiamąjį teismo posėdį paprašė šerifo padėjėjo, kad šis pareikalautų pertraukos. Teisėjas atsakė, kad pietų pertrauka bus ilgesnė. Būtent šiuo momentu kaltinamasis atsistojo ir nualpo, susmukdamas ant grindų, rašo „The Telegraph“.

L. R. Magnotta nepripažino savo kaltės dėl pirmojo laipsnio žmogžudystės ir lavono išniekinimo. Jis taip pat neigia persekiojęs Kanados ministrą pirmininką bei kitus asmenis.

Jeigu jo kaltė bus įrodyta, jam grės kalėjimas iki gyvos galvos.

Teismo posėdžio metu L. R. Magnotta ranka dengėsi burną, tarsi blogai jaustųsi. Jo akys buvo įbestos į grindis, o ne ekraną, per kurį buvo rodoma dauguma įkalčių.

Žiniasklaidai draudžiama skelbti įkalčius iš parengiamojo teismo posėdžio, per kurį teisėjas turi nuspręsti, ar užtenka įrodymų pradėti teismą. Šis draudimas buvo įvestas tam, kad L. R.Magnottai būtų garantuotas sąžiningas teismas.

Kanados psichopatu pramintas L. R. Magnotta filmavo, kaip 2012 metų gegužę kirtikliu nužudo 33 metų studentą Jun Liną. Tuomet jis seksualiai išniekino lavoną, jį sukapojo, o vaizdo įrašą paskelbė internete.

Nužudyto studento rankos ir pėdos paštu buvo nusiųstos federalinėms politinėms partijoms Otavoje ir į dvi Vankuverio mokyklas. Aukos torsas buvo įdėtas į lagaminą ir paliktas prie vieno daugiabučio Monrealyje. Galva buvo rasta viename Monrealio parke.

L. R. Magnottą žiniasklaida praminė Kanados psichopatu, nes internete pasirodžiusio vaizdo įrašo su nužudymu fone grojo muzika iš filmo „American Psycho“ („Amerikos psichopatas“).

Dėl šio nusikaltimo praėjusiais metais buvo paskelbta tarptautinė L. R. Magnottos paieška. Jis buvo susektas per Prancūziją ir galiausiai sulaikytas Berlyne.