87-erių pontifikas turėjo omenyje konservatyvių Bažnyčios sluoksnių kritiką dėl naujų gairių, kurios leidžia kunigams laiminti homoseksualias poras – tiesa, laikantis griežtų ribojimų.

Praėjusių metų pabaigoje paskelbtas atitinkamas dokumentas daugelyje šalių buvo sveikinamas kaip mėginimas modernizuoti per 1,4 mlrd. narių visame pasaulyje turinčią Katalikų bažnyčią.

Tačiau kai kurių šalių Bažnyčios, ypač Afrikoje, griežtai sukritikavo leidimą teikti palaiminimą homoseksualioms poroms. Daugelyje šio žemyno šalių dar ir šiandien už homoseksualius santykius taikoma baudžiamoji atsakomybė ar net mirties bausmė.

Dėl tokios kritikos Vatikanas praėjusiomis savaitėmis kelis kartus teikė paaiškinimus, kaip dokumentas turėtų būti įgyvendinamas, įskaitant rekomendaciją, kad palaiminimas truktų ne ilgiau kaip kelias sekundes.

Pranciškus prieš kurį laiką taip pat pareiškė nenorintis, kad palaiminimas būtų suprantamas kaip homoseksualių partnerysčių pripažinimas. Esą laiminama „ne sąjunga, o tiesiog asmenys, kurie kartu to prašė“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją