Katalikų Bažnyčios galva naujame Apaštališkajame paraginime pavadinimu „Laudate Deum“ (liet. Šlovė Dievui) tikino, kad mūsų planetos šiltėjimas yra vienas iš didžiausių iššūkių, su kuriais susiduria viso pasaulio žmonės.

Pontifikas pažymėjo, kad „būtinas perėjimas prie švarios energetikos šaltinių, tokių kaip vėjo ir saulės energija, ir iškastinio kuro atsisakymas nevyksta pakankamai sparčiu tempu“. Pasak Šventojo Tėvo, padėtis tampa vis rimtesnė, o susirūpinimas dėl žmonijos bendrų namų auga.

Popiežiaus teigimu, netrūksta žmonių, kurie kvestionuoja ekspertų išvadas. „Yra klimato kaitą liudijančių ženklų ir jie ryškėja, nepaisant bandymų juos neigti, nuslėpti ar sumenkinti“, – teigė Katalikų Bažnyčios vadovas.

Paraginimą „Laudate Deum“ greičiausiai reikėtų laikyti 2015 m. paskelbtos, aplinkosaugos temai skirtos enciklikos „Laudato Si“ tęsiniu. Prieš aštuonerius metus popiežius Pranciškus buvo paraginęs inicijuoti „ekologinę konversiją“ ir pasmerkė gamtos naikinimą, socialinę neteisybę ir vartotojiškumą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją