Katalikų Bažnyčios vadovas iš šios Rytų Azijos šalies į Romą išvyko pirmadienio popietę po oficialios atsisveikinimo ceremonijos Čingischano oro uoste.

Prieš tai 86 metų popiežius apsilankė Ulan Batoro pakraštyje, kur buvo atidaryta katalikiška benamių prieglauda ir socialinis centras buitinio smurto aukoms – tai atitinka popiežiaus ilgametę praktiką atkreipti dėmesį į marginalizuotas, užmirštas bendruomenes.

Katalikų bendruomenė Mongolijoje, antroje pagal dydį pasaulyje šalyje, neturinčioje išėjimo prie jūros, turi tik 1 500 išpažinėjų.

Sekmadienį popiežius Pranciškus Ulan Batore esančioje Stepių arenoje laikė mišias maždaug 2 000 žmonių. Jose dalyvavo ne tik Mongolijos katalikai, bet ir piligrimai iš Kinijos bei kitų Azijos šalių.

Kai kurie Kinijos katalikai atvyko į Mongoliją, norėdami iš arti pamatyti Pranciškų, o pirmadienį prie prieglaudos grupė moterų dainavo mandarinų kalba ir šluostėsi ašaras, kai pravažiavo juodas popiežiaus automobilis. „Brangus popiežiau, mūsų geriausi linkėjimai Jums“, – dainavo jos.

Sekmadienį po mišių Pranciškus ekspromtu kreipėsi į Kinijos katalikus, ragindamas juos būti „gerais krikščionimis ir gerais piliečiais“, taip akivaizdžiai bandydamas sumažinti įtampą su Pekinu.

Vis dėlto daugelis atvykusių Kinijos katalikų savo šalies valdžios institucijoms sakė, kad į Mongoliją vyksta turizmo tikslais, praneša AFP.

Pranciškus buvo pirmasis popiežius, apsilankęs didžiulėje tarp Rusijos ir Kinijos esančioje šalyje, kurioje gyvena 3,4 mln. gyventojų. Pagrindinė šalies religija yra budizmas.

Vienas iš pagrindinių vizito tikslų buvo sustiprinti nedidelę Mongolijos katalikų bendruomenę ir skatinti religijų dialogą.

Sekmadienį Pranciškus per tarpreliginį susitikimą paragino siekti religijų darnos, sakydamas susirinkusiesiems, kad tikrasis religijos vaidmuo – atnešti harmoniją į kovų ir nesantaikos draskomą pasaulį.

Į Italijos sostinę Romą pontifikas turėtų paskristi 17.20 vietos (15.20 val. Grinvičo) laiku, iš ten jis grįš į Vatikaną.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją