Savo naujametiniame kreipimesi į diplomatus Vatikane 87 metų pontifikas teigė, jog tai yra „sunkus moters ir vaiko orumo pažeidimas“.

Savo kalboje raginimams užbaigti visame pasaulyje vykstančius konfliktus daugiausiai vietos skyręs pasaulio katalikų bažnyčios lyderis sakė, jog „Norint pasiekti taiką, būtina gerbti žmogaus gyvybę“.

Ji prasideda „nuo dar negimusio motinos įsčiose esančio vaiko gyvybės, kurios negalima užgniaužti ar paversti prekybos objektu“, – kalbėjo jis.

„Šiuo atžvilgiu manau, jog vadinamosios surogatinės motinystės praktika, kuri yra sunkus moters ir vaiko orumo pažeidimas, išnaudojant motinos materialinius poreikius, yra pasibjaurėtina.

Vaikas yra dovana, o ne komercinės sutarties dalykas. Atitinkamai, viliuosi, kad tarptautinė bendruomenė visame pasaulyje uždraus šią praktiką.“

2022 m. birželį popiežius pasmerkė surogatinę motinystę kaip „nežmonišką“.

„Altruistinė“ surogatinė motinystė, kai viena moteris pagimdo vaiką kitai moteriai, iš to negaudama jokios materialinės naudos, išskyrus išlaidų atlyginimą, yra įteisinta tokiose šalyse, kaip Belgija, Nyderlandai, JK, Kanada, Brazilija ir Kolumbija.

Komercinė surogatinė motinystė yra numatyta kai kurių JAV valstijų teisės aktuose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)