Jis tai pareiškė bendraudamas su žurnalistais lėktuve, grįžtančiame iš Marselio, praneša „Ukrinform“, remdamasi leidiniu „Vatican News“.

„Šį karą, kaip man atrodo, sąlygoja ne tik Rusijos ir Ukrainos problema, bet ir ginklų pardavimas, ginklų prekyba“, – samprotavo pontifikas.

Jis pažymėjo, kad šiuo metu pelningiausios investicijos yra į ginklus gaminančias gamyklas.

Kartu popiežius Pranciškus pabrėžė, kad ukrainiečių tauta „turi kankinystės kupiną istoriją“, ji labai daug kentėjo Stalino laikais.

„Tai tauta kankinė. Bet mes neturėtume žaisti šios tautos kančiomis, mes turime jai padėti kuo objektyviau išspręsti šiuos reikalus“, - sakė popiežius.

Anot jo, yra šalių, kurios iš pradžių žada ginklų Ukrainai, o paskui atsisako savo ketinimų. „Dabar matau, kad kažkuri šalis žengia žingsnį atgal, neduoda ginklų ir pradeda procesą, kuriame Ukrainos žmonės tikrai bus kankiniai. Ir tai yra blogai!" – teigė Pranciškus.

„Ukrinform“ primena, jog Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis rugsėjo 20 d. pareiškė, kad Varšuva dabar neperduoda ginklų Kyjivui, nes perginkluoja ir modernizuoja savo kariuomenę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)