Popiežius pasinaudojo savo kelione į Pasaulio jaunimo dienų renginius Lisabonoje ir trumpam nuvyko į vietovę, kur, kaip teigiama, 1917 metais Mergelė Marija ne kartą apsireiškė trims piemenėliams.

„Marija ir šiandien veda tikinčiuosius pas Jėzų“, – sakė Pranciškus, sukalbėjęs Rožinio maldą su minia, kurioje buvo daug ligonių ir neįgaliųjų.

Vietos valdžios duomenimis, renginyje didelėje Fatimos aikštėje dalyvavo apie 200 000 žmonių.

Pranciškus atskrido į Fatimą iš Lisabonos sraigtasparniu, o paskui atviru papamobiliu pravažiavo pro minią. Vėliau jis atsisėdo priešais Marijos statulą ir tyliai meldėsi. Anksčiau buvo pranešta, kad jis pirmiausia nori pasimelsti už taiką pasaulyje.

Popiežius lankėsi Fatimoje 2022 metų pavasarį dėl Rusijos invazijos į Ukrainą, prasidėjusios vasario mėnesį. Ta proga jis paaukojo Rusiją ir Ukrainą Nekalčiausiajai Marijos Širdžiai, prašydamas Švenčiausiosios Motinos globos šioms šalims.

Ritualas susijęs su 1917 metų apsireiškimais, kai Marija liepė vaikams paaukoti Rusiją Nekalčiausiajai Marijos Širdžiai, kad ji neapleistų krikščionių tikėjimo.

Vėliau Pranciškus išskrido atgal į Lisaboną, kur turėjo susitikti su jėzuitais ir melstis su Pasaulio jaunimo dienų dalyviais Težu parke. Renginys baigsis sekmadienį, ir popiežius grįš į Vatikaną.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją