Interviu Portugalijos katalikų radijui pontifikas priminė, kad Biblija moko priimti atvykėlius, nors pripažino, jog šiandieniniame pasaulyje reikia laikytis saugumo priemonių.

„Tiesa, kad už 400 kilometrų nuo Sicilijos veikia nepaprastai žiauri teroristų grupuotė, ir tiesa, kad yra infiltracijos pavojus“, – sakė jis „Radio Renascenca“, kalbėdamas apie „Islamo valstybės“ grupuotės ekstremistus.

Popiežius Pranciškus dar kartą paragino viso pasaulio parapijas priimti migrantų šeimas ir pridūrė, jog nustatyta, kad dvi pabėgėlių šeimos persikėlė į Vatikano prieglaudą. Jie gali ten likti, „kiek tik panorės Viešpats“, pridūrė jis.

Jis pasveikino tas Europos šalis, kurios priėmė migrantus, ir perspėjo, kas laukia tų, kurie nenori priimti atvykėlių.

„Mes jau žinome, už ką būsime teisiami paskutinio teismo dieną, – sakė jis, cituodamas Evangeliją pagal Šv.Matą (25). – Aš buvau išalkęs, ir jūs manęs nepavalgydinote“.

Apie šalis, kurios atsakė „Taip“, Pranciškus pasakė: „Aš sveikinu jas, jos įveikė bandymą“.

Popiežius dar pasakė turintis vilties aplankyti Portugaliją 2017 metais, kai bus minima Fatimos Švenčiausio Mergelės Marijos apsireiškimo 300-osios metinės.

Kitame interviu, Argentinos protestantų radijui, popiežius Pranciškus sielojosi, kad jis jaučia, jog kai kurie žmonės, tvirtinantys esą jo draugais, kai jis tapo popiežiumi, juo „naudojasi“.

„Aš niekada per savo gyvenimą neturėjau labai daug „draugų“, – sakė jis radijui „FM Milenium 106.7“. – Aš jaučiausi išnaudojamas žmonių, kurie vadina mane savo draugais ir kuriuos aš gal esu matęs kartą ar du per visą gyvenimą, o jie panaudoja tai savo naudai“.