Kaip sakė antradienį televizijos kanalui CNN buvęs JAV slaptosios tarnybos darbuotojas Dave'as Wilkinsonas, „per 10 mėnesių prieš vizitą už saugumo užtikrinimą atsakingi asmenys svarstė visus galimus variantus“ – nuo pavienio šaulio keliamos grėsmės iki nuodingųjų chemikalų panaudojimo ir lifto sustojimo dangoraižyje.

„Nuolatinis ryšys tarp visų pareigūnų yra operacijos saugumui užtikrinti pagrindas“, – pabrėžė jis.

Pasak D. Wilkinsono, saugumo priemonės – „buferinės zonos“ sudarymas – numatytos ir tuo atveju, kai popiežius Pranciškus bus tikinčiųjų minioje.

Popiežius penktadienį kalbės Jungtinėse Tautose rengiamame viršūnių susitikime plėtros klausimais, kur bus svarstomos kovos su skurdu ir aplinkos apsaugos problemos.

Jis taip pat aplankys rugsėjo 11-osios teroro akto aukoms skirtą muziejų ir memorialą Manhatene, kur dalyvaus įvairių konfesijų pamaldose.

Be to, Pranciškus susitiks su katalikų mokyklos Harleme moksleiviais, apžiūrės Centrinį parką, aukos mišias vienoje didžiausių JAV sporto salių – Madison Square Garden“.

Šeštadienį anksti rytą jis išskris į Filadelfiją (Pensilvanijos valstija). Ten popiežius dalyvaus Šeimos festivalyje, į kurį turėtų susirinkti apie milijoną žmonių.