„Politico“ teigimu, V. Zelenskiui pavyko „įtikinti Europą, kad jos ateitis susijusi su Ukrainos – prieš Rusijos invaziją pernai vasarį tuo mažai kas tikėjo. Tai lėmė V. Zelenskio bendravimo įgūdžiai: jo aiški retorika atskleidė Rusijos režimo piktavališkumą ir išsklaidė didžiąją dalį Europos įsitikinimo, ypač Berlyne ir Paryžiuje, kad Maskva gali būti partnerė“.

Pasak leidinio, V. Zelenskis yra „asmenybė, kuria Europa ne tik pradėjo pasitikėti, bet juo žavisi ir seka“.

Naujienų leidinys taip pat atkreipė dėmesį į aukšto lygio Ukrainos lyderio bendravimo įgūdžius ir išmaniai pasitelkiamą socialinę žiniasklaidą, tradicinę žiniasklaidą ir Vakarų kultūros institucijas (apie tai byloja jo pasirodymai „Grammy“ apdovanojimų ceremonijoje ar Kanų kino festivalyje), „tai padėjo suvienyti Vakarus ir visuomenę kovai su Rusijos agresija“.

Anot „Politico“, V. Zelenskiui sekasi siekti savo tikslų: jis gauna ginklų iš Europos, nepaisant nepalankios kai kurių šalių politikos, o Rusija sulaukia sankcijų. „Kol V. Zelenskis gyvas, jis ir toliau kreips Europą norima linkme“, – tegia „Politico“.

2022 m. gegužės 23 d. žurnalas „Time“ įtraukė Ukrainos prezidentą V. Zelenskį ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiąjį vadą Valerijų Zalužną į 100 įtakingiausių pasaulyje žmonių sąrašą.