„(D. Trumpo) administracija grasina sužlugdyti ekonominę pažangą, kurios ji taip atkakliai siekia“, - sakė JAV prekybos rūmų pirmininkas Thomas Donahue.

Pažymima, kad Rūmai atliko valstybinę analizę, siekdami įrodyti, kad D. Trumpas rizikuoja pradėti „pasaulinį prekybos karą“. Leidinyje taip pat priduriama, kad tarp T. Donahue ir D. Trumpo pastaruoju metu susiklostė „nelengvi santykiai“. Birželį Rūmų pirmininkas pareikalavo iš prezidento nutraukti jo vykdomą „nulinės tolerancijos“ politiką JAV migrantų atžvilgiu.

Kovo pabaigoje Jungtinės Valstijos įvedė 25 proc. importo muitus plienui ir 10 proc. - aliuminiui. ES šalims, Kanadai ir Meksikai iš pradžių muitų taikymas buvo atidėtas, bet nuo birželio 1 dienos šie tarifai įsigaliojo ir minėtoms šalims.

Birželio pabaigoje Europos Sąjunga paskelbė Jungtinėms Valstijoms atsakomuosius muitus. ES muitai bus taikomi 2,8 mlrd. eurų vertės amerikietiškoms prekėms. Muitais bus apmokestinta ne tik metalurgijos produkcija, bet ir žemės ūkio bei kitos prekės. Apribojimai galioja nuo birželio 22 dienos.

Apie ketinimus įvesti atsakomąsias priemones taip pat paskelbė Indija, Meksika ir kai kurios kitos šalys.