Kaip rašo „The Huffington Post“, paauglės teigimu, jos paprašė nusivilkti drabužius prieš policijos pareigūną tam, kad įrodytų, jog „ji iš tiesų buvo išžaginta, o ne viską išsigalvojo.“

„Jis atsivedė mane į patalpą ir uždarė duris, o tada paprašė nusirengti“, - teigė mergaitė, kurios tėvai šią savaitę dėl policijos nuovados veiksmų pateikė skundą.

Tai atsitiko, kai paauglė kartu su tėvais rugsėjo 21 d. atvyko į policijos nuovadą pranešti, kad ją išžagino vietos gyventojas. Policijos pareigūnai atsisakė užfiksuoti jos parodymus.

Po to, kai šią savaitę šeima pateikė skundą, išžaginimu įtariamas asmuo buvo sulaikytas, o dėl policijos pareigūno, kuris buvo apkaltintas tuo, kad vertė mergaitę nusirengti, kaip teigiama, pradėtas tyrimas.

Žaginimai ir lytinė prievarta – viena didžiausių Indiją krečiančių problemų. Kaip rodo Indijos Nacionalinio nusikaltimų registro duomenys, kas 20 minučių Indijoje išžaginama moteris.

Praėjusių metų gruodžio mėn. Indijoje kilo ypač didelė protestų banga dėlišniekintos jaunos moters, kurią autobuse Naujajame Delyje išžagino keli vyrai.