Milijardierių 75 m. Barry ir 70 m. Honey Shermanų kūnai rasti gruodžio 15 d. Sausio 26 d. policija panešė, kad kol kas suimtųjų nėra, ir atsisakė pateikti komentarų dėl įtariamųjų.

Vieno turtingiausių Kanados gyventojų B. Shermano ir jo žmonos filantropės netikėtos mirtys neabejotinai sukrėtė visą šalį, rašo BBC.

Praėjus kelioms dienoms po to, kai buvo rasti kūnai, žiniasklaida, remdamasi šaltiniais policijoje, ėmė skelbti, kad tiriama nužudymo- savižudybės versija.

„Nežinau, iš kur visa tai“, - patikino policijos detektyvė iš Toronto Susan Gomes pridūrusi, kad ši tėra viena iš kelių tiriamų versijų.

Tą pačią dieną pasirodė naujų detalių: pranešta apie B. Shermano įkurtos farmacijos milžinės „Apotex“ vadovo traukimąsi iš pareigų.

S. Gomes teigimu, paskutinį kartą gyva sutuoktinių pora matyta gruodžio 13 d. vakarą. Po to jiedu su šeima jau nebebendravo.

Dar pranešama, kad tyrėjai neaptiko jokių prievarta įvykdyto įsiveržimo į poros namus ženklų. Kaip informavo S. Gomez, po dviejų dienų B. ir H. Shermanai rasti su drabužiais prie baseino, kabantys ant diržų pusiau sėdimoje pozoje.

Kaip teigė moteris, po šešias savaites trukusių įkalčių rinkimo ir jų vertinimo darytina išvada, kad ši kraupi istorija – tai dviguba tyčinė žmogžudystė.

„Neketinu diskutuoti dėl įtariamųjų ar motyvų“, – pareiškė detektyvė. Jos teigimu, sudarytas nemažas šiame tyrime parodymus duodančių asmenų sąrašas.
Iki šios dienos policija buvo paskelbusi vos kelias šios bylos detales.

Patvirtina, kad abi aukos mirė nuo kaklo suspaudimo ar smaugimo.

DELFI primena, kad gruodžio 18 d. policija pranešė, kad B. Shermano namuose Toronte gruodžio 15 d. buvo rasti du įtartinomis aplinkybėmis mirę asmenys.

Policija aukų vardų nenurodė, bet Kanados žiniasklaida pranešė, kad tai yra B. Shermanas ir jo žmona Honey.

Toronto policija pranešė, kad buvo gautas medicininio pobūdžio iškvietimas ir kad nuvykę pareigūnai „namuose rado du mirusius žmones“. Jų mirtis vadinta įtartina, bet, kaip pranešė Kanados žiniasklaida, policija nurodė jokių įtariamųjų neieškanti.

Poros kūnus rado jų nekilnojamojo turto agentas. BBC skelbė, kad nebuvo ženklų, jog į jų namą buvo įsilaužta. Policija tvirtino laukusi, kada ekspertai praneš išvadas apie poros mirties priežastis, kad galėtų imtis tolimesnių žingsnių. Kanados žiniasklaidoje pasirodė pranešimų esą B. Shermanas nužudė savo žmoną ir vėliau pakėlė ranką pats prieš save.

Tačiau Shermanų šeimos išplatintame pranešime teigta, kad niekas iš artimųjų tokia versija netiki. Šalies politinis elitas reiškė liūdesį dėl šių garsių filantropų mirties. Ministras pirmininkas Justinas Trudeau sakė, kad jį „nuliūdino naujienos apie staigią Barry ir Honey Shermanų mirtį“.

Kanados žiniasklaida pranešė, kad Shermanai neseniai nusprendė parduoti savo namus, už kuriuos norėjo gauti maždaug 7 mln. Kanados dolerių (4,6 mln. eurų). Žurnalas „Forbes“ B. Shermaną vadina vienu turtingiausių Kanados žmonių, o jo turtą vertina 3 mlrd. JAV dolerių (2,54 mlrd. eurų).