Veterinarijos gydytojos išprievartavimu ir nužudymu įtariamus keturis vyriškius nušovė policija, kai šie, kaip teigiama, mėgino pavogti pareigūnų ginklus.

Įtariamieji buvo sulaikyti ir ankstų penktadienio rytą nuvežti į žmogžudystės vietą nusikaltimo įvykių atkūrimui.

Policijos teigimu, įtariamieji žuvo „patekę į kryžminę ugnį“, kai bandė pagrobti ginklus.

Vyresnysis policijos pareigūnas Prakashas Reddy žurnalistams pasakojo: „Bevykdant tyrimą ir nusikaltimo įvykių atkūrimą, vienas iš kaltinamųjų davė ženklą kitiems ir mėgino pabėgti. Tuomet jie pabandė pavogti ginklus iš sargybinių ir ėmė šaudyti į pareigūnus. Jie atsidūrė kryžminėje ugnyje ir buvo nukauti“.

Per susišaudymą sužeisti du policijos pareigūnai.

Apdegusį 27-erių išprievartavimo aukos kūną praėjusios savaitės ketvirtadienį tunelyje netoli Haidarabado esančiame Šadnagaro mieste aptiko praeivis.

Moteris vakare buvo palikusi savo motorolerį prie rinkliavos posto ir lankė pacientus. Kaip teigiama, keturi vyriškiai išleido orą iš jos motorolerio padangos ir nusivedė moterį į sunkvežimių aikštelę, kad jį pataisytų. Manoma, kad ten ir įvyko nusikaltimas.

Šis atvejis sukėlė pasipiktinimą visoje Indijoje. Protestuotojai visoje šalyje ragino įvykdyti greitą teismo procesą ir vyrams skirti mirties bausmę.

Šią savaitę vienas parlamentaras paragino kaltinamiesiems įvykdyti viešą linčo teismą.

„Sky News“ žurnalistas Indijoje Neville‘as Lazarus sako, kad vyriškių nužudymas suskaldė šalį: daugelis palaiko policiją, kiti tvirtina, kad jie turėjo tapti teisėjais, prisiekusiaisiais ir mirties bausmės vykdytojais

Aukos tėvas naujienų agentūrai ANI sakė: „Prabėgo 10 dienų nuo tos dienos, kai mirė mano duktė. Aš noriu pareikšti dėkingumą policijai ir valdžiai už tai. Dabar mano dukters siela ilsėsis ramybėje“.

Aukos sesuo sakė, kad „labai džiaugiasi“, o policijos veiksmai tapo pavyzdžiu.

Moters, kurios tapatybė dėl teisinių priežasčių negali būti atskleista, nužudymas priminė kitą nusikaltimą, įvykusį 2012-aisiais – tuomet jauna moteris autobuse patyrė grupinį išprievartavimą ir buvo nužudyta.

Nusikaltimas paskatino išplitusius protestus ir atkreipė užsienio šalių dėmesį į smurtą prieš moteris Indijoje.

Indija kovoja su žiauriais išpuoliais prieš moteris.

Pasak Indijos nacionalinio nusikaltimų registrų biuro, 2017-aisiais pranešta apie 33658 išprievartavimo ir seksualinio užpuolimo atvejus. Vadinasi, tai vidutiniškai 2,805 atvejai per mėnesį arba keturi nusikaltimai per valandą.