Policija informavo, kad šaudynes miesto centre, vadinamajame Graikų kvartale, sekmadienį vėlai vakare surengė Toronto gyventojas 29 metų Faisalas Hussainas.

Užpuolikas buvo rastas negyvas po susišaudymo su policija.

Policija nurodė, kad buvo nuspręsta paskelbti informaciją apie užpuoliką „atsižvelgiant į išimtines šio tragiško incidento aplinkybes ir visuomenės suinteresuotumą žinoti to vyro tapatybę“.

Kiek anksčiau pirmadienį Toronto policijos viršininkas Markas Saundersas sakė, kad pareigūnai dar nenustatė galimų šio išpuolio motyvų.

Tuo tarpu F. Hussaino artimieji tvirtina, kad vyras buvo nestabilios psichinės būklės.

Televizijos „CBC News“ paskelbtame užpuoliko šeimos pareiškime pažymima, kad artimieji smerkia jo „siaubingus veiksmus“, ir tvirtinama, kad vyras turėjo rimtų psichikos problemų.

„Mūsų sūnus turėjo rimtų psichikos sveikatos problemų. Jis visą savo gyvenimą kovojo su psichoze ir depresija“, – sakoma šeimos pareiškime.

„Profesionalų pagalba nedavė rezultatų. Vaistai ir terapija jo neišgydė“, – priduriama jame.

Kanados žiniasklaidos paviešintoje vaizdo medžiagoje matyti juodai vilkintis vyras su juoda skrybėle, sparčiai einantis ir paleidžiantis tris šūvius nuo šaligatvio į restoraną.

Per šaudynes žuvo 18-metė mergina ir 10 metų mergaitė. Dar 13 žmonių buvo sužeisti, kai kurie iš jų – sunkiai. Jauniausiam iš nukentėjusiųjų – 10 metų, vyriausiam – 59.