Per šį incidentą, įvykusį tuojau po vidurnakčio greitkelyje tarp antro didžiausio Graikijos miesto Salonikų ir Turkijos sienos, žuvo šeši vyrai ir viena moteris.

Transporto priemonės vairuotojas moldavas, kuris, kaip įtariama, užsiėmė žmonių kontrabanda ir per avariją buvo sužeistas. Jis greitkelyje pabandė išvengti policijos kontrolės, todėl policija ėmė juos persekioti. Persekiojamas migrantų automobilis trenkėsi į greitkelio apsauginę užtvarą ir apsivertė, pranešė policija.

Žuvusių žmonių pilietybė kol kas kas nenustatyta. Visi sužeistieji yra vyrai – keturi iš Pakistano, du iš Afganistano ir vienas iš Nepalo.

Migrantai iš Azijos ir Vidurinių Rytų, norintys patekti į Europos Sąjungą, dažnai kerta Evro upę, žyminčią sieną tarp Turkijos ir ES narės Graikijos.

Graikija, ypač jos rytinėje Egėjo jūros dalyje esančios salos, dažnai tampa pirmuoju uostu, į kurį plūsta į ES norinčių patekti migrantų ir prieglobsčio prašytojų srautai iš Turkijos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją