„Rusijos taktika aiški: jie naudoja masines bepiločių orlaivių atakas, kad perkrautų mūsų priešlėktuvines sistemas, o tada lygiagrečiai turi galimybę panaudoti balistines raketas, nutaikytas į infrastruktūrą. Neturime pakankamai modernių priešlėktuvinių sistemų, tokių kaip „Patriot“, galinčių numušti naujausios kartos Rusijos raketas, pavyzdžiui, „Oniks“ ir „Kinžal“. Šių sistemų trūkumas reiškia, kad negalime uždengti visos šalies“, – sakė M. Podoliakas.

Pasak jo, Ukrainai reikia 10–12 sistemų „Patriot“ ar panašių sistemų, kad ji galėtų apginti visą šalį. Jis pridūrė, kad pastarieji smūgiai Odesai parodė, jog oro gynybos sistemų stiprinimas buvo teisingas tiek ekonominiu, tiek moraliniu požiūriu. „Vėliau visa tai sutvarkyti bus daug brangiau, nei suteikti sistemą „Patriot“, kuri apgintų pietus“, – sakė M. Podoliakas.

Jo teigimu, raketų atakomis prieš Ukrainos miestus Rusija siekia priversti Ukrainos sąjungininkes susimąstyti, kaip įtikinti Kyjivą pradėti derybas.

„Mes suprantame, kad jei esate toli nuo karo ir jūsų rinkėjai sako, kad kainos yra svarbesnės, sunku galvoti apie karą (...) Bet jūs galite tiesiog paimti popieriaus lapą ir suskaičiuoti, kas būtų pigiau: padėti Ukrainai laimėti karą ar turėti įšaldytą konfliktą su visa rizika ir nestabilumu, kuris tęsis artimiausiais metais. Aiškiname tai savo partnerėms, bet sprendimai priimami ne taip greitai, kaip norėtume. Šie sprendimai priimami gana chaotiškai. Manau, kad turėtų būti moderavimo centras, kuriame sąjungininkės galėtų priimti sprendimus, ko reikia šią akimirką, ir koordinuotu būdu nustatyti pristatymo grafikus“, – pridūrė jis.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis anksčiau sakė, kad valstybė ieško būdų, kaip sustiprinti Odesos ir visų Ukrainos pietų oro gynybą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)