„Šis žingsnis nepalieka mums kito pasirinkimo kaip tik pradėti įgyvendinti atsakomąsias priemones prieš šalyje akredituotą vokiečių žiniasklaidą“, – nurodė Rusijos užsienio reikalų ministerija išplatintame pareiškime.

Ji pridūrė, kad analogiškų priemonių bus imtasi prieš „interneto tarpininkus“, pašalinusius televiziją iš savo platformų, akivaizdžiai turėdama galvoje IT milžinei „Google“ priklausančią platformą „YouTube“.

„Vokietijos transliuotojų priežiūros institucijos sprendimas yra nedviprasmiškas ženklas, kad Rusijos susirūpinimas demonstratyviai ignoruojamas“, – rašoma URM pareiškime.

Vokietijos transliuotojų priežiūros tarnyba „Medienanstalten“ trečiadienį paskelbė, kad „kanalui RT DE buvo uždrausta transliuoti, nes jis neturi reikalingos transliacijos licencijos“.

Europos palydovų tinklas Vokietijos tarnybų prašymu sustabdė RT vokiškas transliacijas gruodžio 22 dieną, nepraėjus nė savaitei nuo transliavimo pradžios. Vis dėlto šis kanalas liko prieinamas internetu ir per programėlę išmaniesiems įrenginiams.

Atsakydama į ankstesnį sprendimą RT DE pareiškė, kad transliacijų blokavimas yra „neteisėtas“ ir nulemtas Berlyno politinio spaudimo, tvyrant diplomatinei įtampai tarp Vokietijos ir Rusijos.

Gruodį „YouTube“ blokavo naują RT kanalą, anksčiau tais metais išjungusi šios televizijos vokiškus kanalus RT DE ir „Der Fehlende Part“.

2005 metais įkurta valstybės finansuojama RT, kuri anksčiau vadinosi „Russia Today“, ilgainiui išplėtė savo veiklą ir transliuoja arba palaiko tinklalapius keliomis kalbomis, įskaitant anglų, prancūzų, ispanų ir arabų.

Vakarų šalys ją kaltina skleidžiant dezinformaciją ir Kremliui palankią propagandą.

Jungtinėse Valstijose RT buvo įpareigota užsiregistruoti „užsienio agente“, o Jungtinės Karalystės tarnybos irgi grasino atšaukti šios televizijos licenciją transliuoti.

RT yra uždrausta keliose šalyse, įskaitant Ukrainą, Lietuvą ir Latviją.