Kiekviena partija turi pripažinti teisinės valstybės principus, o PiS dėl jos išpuolių prieš teisinę valstybę ir žiniasklaidos laisves atsiduria užribyje, pridūrė jis.

Tokie M. Weberio žodžiai sukėlė aštrią Lenkijos ministro pirmininko Mateuszo Morawieckio reakciją.

„Užteks, – pareiškė M. Morawieckis savo „X“ (buvusio tviterio) paskyroje paskelbtame vaizdo įraše. – Kaip Lenkijos vyriausybės, kuri atstovauja demokratiniuose rinkimuose išrinktai parlamento daugumai, ministras pirmininkas, neleisiu, kad lenkų rinkimuose išrinkta partija būtų šitaip šmeižiama.“

Manfredas Weberis

„Manfredas Weberis – frakcijos, kuriai priklauso „Pilietinė platforma“, vadovas vokietis – sekmadienį įvardijo PiS kaip vieną iš partijų, su kuriomis jo frakcija kovos“, – tęsė jis, darydamas užuominą į pagrindinę Lenkijos opozicinę partiją, kuri taip pat yra ELP narė.

Toliau M. Morawieckis sakė, kad „jei vokiečiai pripažįsta, kad kišis į rinkimus Lenkijoje, tegul tai daro atvirai“.

„Jūs kaltinate mus demokratijos taisyklių pažeidimu? – tęsė jis, kreipdamasis į M. Weberį. – Prašau pasakyti tai milijonams lenkų per televiziją. Kviečiu jus į debatus spalio 2 dieną.“

M. Weberis yra ne kartą neigiamai atsiliepęs apie PiS. Interviu Vokietijos laikraščiui „Frankfurter Allgemeine Zeitung“ jis neseniai sakė, kad tik ELP gali padėti sugrąžinti Lenkiją į europines vėžes, nušalinant dabartinę Lenkijos vyriausybę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)