Po uragano kilus chaosui policininkai ėmė šaudyti į civilių gyventojų būrį ant Danzigerio tilto.

Robertą Faulconą nuteisė 65 metams kalėjimo, Kennethą Boweną ir Robertą Giseviusą – po 40 metų kalėjimo, o Anthony Villavaso – 38 metams kalėjimo už tai, kad šaudė į beginklius žmones.

Penktą policininką – žmogžudysčių skyriaus detektyvą Arthurą Kaufmaną nuteisė už tai, kad dangstė nusikaltimus rašydamas melagingas ataskaitas ir meluodamas. Jam skyrė šešerių metų kalėjimo bausmę.

2005 m. rugsėjo 4 d. R. Faulconas, R. Giseviusas ir A. Villavaso kartu su daugeliu kitų policininkų atsiliepė į kvietimą per radiją vykti gesinti netoli tilto kilusios gaisro.

Jie susėdo į automobilį ir skubiai nuvažiavo prie tilto. Liudininkų teigimu, jie automatiniais šautuvais, šratiniais šautuvais ir pistoletais šaudė į nekaltus žmones ant tilto.

Policininkai sužeidė 4 žmones, du nušovė (17 m. Jamesą Brisette ir 40 m. Ronaldą Madisoną), o paskui susitarė palikti įvykio vietoje ginklą, sufabrikuoti liudininkų parodymus ir pateikti melagingus protokolus.

Teisėsaugininkai tvirtino, kad šaudė tik tada, kai jiems grasino ar į juos šaudė, be to, sakė, kad jų aukomis tapę žmonės buvo ginkluoti.

Pernai po pusantro mėnesio tyrimo prokurorai pateikė daugelio liudininkų įrodymus (taip pat ir rankos per šaudymą netekusios Susan Bartholomew). Tarp liudininkų buvo ir policininkų, kurie prisipažino dalyvavę šaudyme ir pripažino savo kaltę.

Prokuroras Thomasas Perzas teigė: „Tikimės, kad šiandien skirtos bausmės suteiks ramybės šio siaubingo įvykio aukoms, kurios patyrė nenusakomą skausmą ir be galo kantriai laukė, kol bus įvykdytas teisingumas. Ant tilto šaudę į nekaltus žmones, o paskui dangstę savo nusikaltimus policininkams pagaliau teko atsakyti už savo veiksmus. Po šiandien priimto (teismo) nuosprendžio Naujojo Orleano miestas gali žengti žingsnį į priekį.“