Šis pasiūlymas nuskambėjo kitą dieną po to, kai per naktinį apšaudymą buvo sužeisti mažiausiai du žmonės ir išdužo daugiaaukščių pastatų stiklai, o tai sukėlė gyventojų paniką.

„Socialiniuose tinkluose matau keletą kreipimųsi, kuriuose žmonės rašo: „Mums baisu, padėkite mums patekti į saugią vietą“, – vaizdo žinutėje sakė Belgorodo srities gubernatorius Viačeslavas Gladkovas.

„Žinoma, mes padėsime. Jau perkėlėme kelias šeimas“, – pridūrė jis.

Jis sakė, kad gyventojai bus pervežti į toliau nuo sienos esančius Senojo Oskolo ir Gubkino miestus, kur bus apgyvendinti „patogiomis sąlygomis“.

„Jūs liksite ten tiek laiko, kiek reikės, – pridūrė jis, tačiau įspėjo, kad laikinų būstų visiems apgyvendinti neužteks. – Kreipsiuosi į savo kolegas, kitų regionų gubernatorius, kad jie mums padėtų“.

Belgorodo merija anksčiau patarė būstų savininkams lipnia juosta apklijuoti langus ir taip apsisaugoti nuo sprogimo bangų.

Kremlius stengiasi palaikyti normalaus gyvenimo įspūdį šalies viduje, tačiau neseniai įvykdyti mirtini smūgiai Belgorode priartino karo realybę prie rusų.

Belgorodo miestas yra už 30 kilometrų nuo Ukrainos ir ne kartą nukentėjo nuo, Maskvos teigimu, beatodairiško Kyjivo pajėgų apšaudymo.

Valdžios institucijos šeštadienį pranešė, kad per beprecedentį ukrainiečių smūgį mieste žuvo 25 žmonės – tai didžiausias išpuolis prieš Rusijos civilius gyventojus nuo karo pradžios.

Ketvirtadienį netoli Ukrainos sienos esančioms regiono mokykloms buvo nurodyta pratęsti žiemos atostogas dėl atakų grėsmės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją