Šventasis sostas vyskupo Grzegorzo Kaszako atsistatydinimo priežasčių nepaaiškino, tačiau Lenkijos žiniasklaida šį jo sprendimą sieja su kunigu, kuris, kaip teigiama, buvo surengęs orgiją su sekso paslaugas teikiančiu vyru.

Apie skandalą Sosnovieco vyskupijai priklausančioje Dabrova Gorničoje buvo sužinota po to, kai vakarėlio metu vyriškis nualpo ir jam teko iškviesti skubiąją medicininę pagalbą.

„Šventasis tėvas priėmė atsistatydinimo raštą, kurį jam įteikė Sosnovieco vyskupijos vyskupas, jo ekscelencija monsinjoras Grzegorzas Kaszakas,“ – teigiama Šventojo sosto pranešime.

Po to, kai šį mėnesį pasigirdo su šiuo incidentu susiję įtarimai, vyskupija pranešė, kad „tėvas Tomaszas Z. ir dar du pasauliečiai įvykdė rimtą moralės normų pažeidimą, kurio bažnyčia netoleruoja ir jį griežtai smerkia.“

„Dėl šio incidento tarp tikinčiųjų kilo didžiulis skandalas ir pagrįstas visuomenės pasipiktinimas,“ – toliau buvo teigiama vyskupijos pranešime.

Atsistatydinęs vyskupas G. Kaszakas antradienį prašė „atleisti“ jam jo „žmogiškąją silpnybę“.

Vietos žiniasklaida pranešė, kad vyskupijoje ir praeityje yra buvę sekso skandalų – pavyzdžiui, teigiama, kad vietos seminarijos direktorius buvo sučiuptas užsiimantis seksu gėjų klube.

G. Kaszakas į vyskupus buvo įšventintas 1989 m., o Sosnovieco vyskupijai vadovavo nuo 2009 m.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)