Tai pareiškė Ukrainos URM atstovas Olehas Nikolenka, praneša portalas „eurointegration“.

„Įdomu, ar Z. Milanovičiui su tokia retorika būtų pavykę tapti savo šalies prezidentu dešimtajame dešimtmetyje, kai Kroatija kovojo už savo valstybingumo išsaugojimą? Ar jo rinkėjai būtų sutikę nekreipti dėmesio į dalies jų šalies teritorijos okupaciją? Abejoju. Priminsiu, kad dėl agresijos Kroatija galėjo netekti trečdalio savo žemių. Bet didvyriškai kovojusiems kroatams pavyko apginti savo valstybės nepriklausomybę“, – pareiškė O. Nikolenka.

Užsienio reikalų ministerija laiko nepriimtinais Kroatijos prezidento, kuris iš esmės kelia abejones dėl ​​Ukrainos teritorijos vientisumo, pasisakymus, pabrėžė jis.

„Mes labai vertiname ir esame dėkingi Kroatijos vyriausybei ir kroatų tautai už tvirtą paramą ukrainiečiams kovoje prieš Rusijos agresiją“, – pridūrė Ukrainos URM atstovas.

Prorusiškomis pažiūromis garsėjantis Kroatijos prezidentas Z. Milanovičius paragino nelyginti Kosovo situacijos su Krymo aneksija ir pareiškė, kad Krymas jau niekada nebebus Ukrainos teritorijos dalis.

NATO narės Kroatijos prezidentas sukritikavo Vakarų valstybes, kurios tiekia Ukrainai sunkiuosius tankus ir kitus ginklus, skirtus kampanijai prieš įsiveržusias Rusijos pajėgas, sakydamas, kad šis ginklų tiekimas tik pratęs karą.

Z. Milanovičius Kroatijos sostinėje Zagrebe žurnalistams sakė, kad „beprotiška“ manyti, jog Rusiją galima nugalėti įprastiniame kare.

„Aš esu prieš bet kokių mirtinų ginklų siuntimą ten. Tai pratęsia karą“, – sakė Z. Milanovičius.

„Koks yra tikslas? Rusijos dezintegracija, vyriausybės pakeitimas? Taip pat kalbama apie Rusijos suskaldymą. Tai beprotybė“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)