Pabėgėliai kaltinami dėl daugiau nei tūkstančio pranešimų apie vagystes, užpuolimus, seksualinę prievartą ir žaginimus Kelno centrinėje autobusų stotyje. Netrukus visi garsiai ėmė reikšti kritiką Vokietijos kanclerės Angelos Merkel vykdomai atvirų durų politikai pabėgėlių klausimais.
Dabar paaiškėjo, kad iš visų 58 sulaikytųjų tik trys vyrai yra pabėgėliai – du iš Sirijos ir vienas iš Irako. Esą į Vokietiją jie atvyko neseniai.

Dauguma įtariamųjų kilę iš Alžyro, Tuniso ir Maroko, trys – Vokietijos piliečiai, teigia Kelno prokuroras Ulrichas Bremeris.

Vokietijos dienraščiui „Die Welt“ U. Bremeris sakė, kad iš tūkst. 54 gautų pareiškimų 600 susiję su apiplėšimais, o ne seksualiniais nusikaltimais.

Naujasis Kelno policijos vadovas Jurgenas Mathiesas sako, kad priekabiavimas prie moterų ir merginų minioje, bandant atkirsti jas nuo draugų, galėjo atkeliauti iš šalių, kur „toks elgesys gana populiarus“.

Jis teigia, kad prieš tai Vokietijoje nebuvo nieko panašaus. J. Mathiesas pabrėžia, kad nėra jokių įrodymų, esą nusikaltimai buvo suplanuoti iš anksto. Jis mano, kad jie „išplito per socialinius tinklus“.
„Keli žmonės iš tikrųjų sakė: „Ei, mes vykstame į Kelną, ten nusimato didelis vakarėlis“, – paaiškino policijos vadovas.


Nepaisant to, Vokietijos radikaliosios dešinės grupės tokia situacija bando pasinaudoti siekdami savo tikslų – kursto nepasitikėjimą pabėgėliais. PEGIDA nusikaltimais naudojasi kaip pretekstu visoje Europoje rengti protesto akcijas, nukreiptas prieš imigrantus.