Ukrainos pajėgas „lydi sėkmė“, pirmadienį „Telegram“ kanale parašė A. Chodakovskis. Pasak jo, atakos į vakarus nuo Vuhledaro miesto veikiau buvo riboti taktiniai ukrainiečių veiksmai, o ne didelė operacija.

Prieš prisidėdamas prie Donecko separatistų A. Chodakovskis iki 2014 m. vadovavo Ukrainos slaptosios tarnybos SBU vietos kovos su terorizmu padaliniui. Prasidėjus plataus masto invazijai į Ukrainą, jo padaliniai buvo įtraukti į Rusijos nacionalinę gvardiją.

Iš pradžių buvo įspūdis, kad Ukrainos kariuomenė didina spaudimą Velyka Novosilkos fronto ruože, kur sekmadienį jai jau pavyko prasiveržti. Puolimo komanda beveik nepastebėta prasiveržė toliau į rytus prie Novodonezkės kaimo. Ukrainos kariai „sugebėjo pastatyti mus į sunkią padėtį“, parašė A. Chodakovskis.

Ankstų pirmadienio rytą Rusijos kariuomenės atstovas Igoris Konašenkovas pareiškė, kad Maskva neva sėkmingai sužlugdė didelį Ukrainos puolimą pietinėje Donecko srities dalyje. Šių pranešimų Kyjivas nepatvirtino. Ukrainos generalinio štabo ataskaitoje nieko nesakoma apie kokį nors ypatingą aktyvumą šiame rajone, o tik sakoma, kad Rusija apšaudė Vuhledarą ir gretimus kaimus.