„Raginame Sakartvelo vyriausybę elgtis su p. Saakašviliu teisingai ir [užtikrinant] orumą“, – sakė Valstybės departamento atstovas Nedas Price'as.

„Taip pat primygtinai raginame Sakartvelo vyriausybę užtikrinti, kad p. Saakašvilis galėtų dalyvauti visuose teismo posėdžiuose... pagal tarptautinę teisę“, – pridūrė jis.

M. Saakašvilis, kuris jau 49 dienos atsisako valgyti, protestuodamas prie jo įkalinimą sugrįžus į tėvynę po daugelio Ukrainoje praleistų metų, dėl prastėjančios sveikatos būklės buvo perkeltas į kalėjimo ligoninę.

Trečiadienį medikų komisija, sudaryta rekomendavus šalies žmogaus teisių įgaliotinei Nino Lomdžarijai, apžiūrėjusi M. Saakašvilį paskelbė, kad jo „dabartinė būklė vertinama kaip kritinė“ ir kad netrukus galimos mirtinos komplikacijos.

53 metų provakarietiškas reformų šalininkas M. Saakašvilis tvirtino patyręs kalėjimo prižiūrėtojų smurtą ir nuogąstaująs dėl savo gyvybės.

Tarptautinės teisių gynimo grupės smerkia elgesį su M. Saakašviliu ir vadina tai politiniu kerštu.

Keli opozicijos parlamentarai prieš kelias dienas taip pat paskelbė bado streiką, reikalaudami deramos medicininės priežiūros M. Saakašviliui. Suteikti deramą priežiūrą taip pat ragina Jungtinės Valstijos ir Europos Žmogaus Teisių Teismas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją