„Šiandien yra visiškas sutarimas, kad okupuotose teritorijose, pavyzdžiui, Kryme galime naikinti viską, kas yra rusiška“, – per Ukrainos televiziją sakė prezidento patarėjas Mychailas Podoliakas.

Prieš metus Vakarų partnerės, anot jo, dar buvo prieš atakas 2014 m. Rusijos aneksuotame Juodosios jūros pusiasalyje.

M. Podoliakas, be kita ko, rėmėsi Vokietijos užsienio reikalų ministrės Annalenos Baerbock neseniai išsakytais teiginiais. Paklausta apie Rusijos pranešimus dėl Ukrainos dronų atakų, be kita ko, prieš Maskvą, ministrė pirmadienį pabrėžė: „Rusija užpuolė Ukrainą.“

Ji pridūrė: „Rusija nepaliaujamai bombarduoja civilinius taikinius Ukrainoje, grūdų saugyklas, ligonines, bažnyčias. O ukrainiečiai ginasi pagal tarptautinę teisę.“ M. Podoliakas pažymėjo: „Ne mes pradėjome šį karą.“


Ukraina, pasak jo, atakas vykdo vien tik dėl „gynybinių motyvų“.

Patarėjas sakė, kad Rusiją atakuojantys dronai yra „nežinomos kilmės“. Kartu jis pareiškė, kad dronų atakų daugės, nes Rusijos vadovybė vis labiau praranda ir oro erdvės, ir valdžios aparato kontrolę. Be karinių objektų Kryme Kyjivas dabar dronais jau atakuoja ir karinius oro uostus bei sostinę Maskvą.

Buvęs Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas „Telegram“ kanale M. Podoliako žodžius interpretavo kaip „tiesioginį teisiškai svarų įrodymą, kad Vakarai dalyvauja kare prieš Rusiją“.

Apokalipsės pranašystės vis labiau artėja, rašė D. Medvedevas, taip užsimindamas apie grasinimus panaudoti branduolinį ginklą prieš Ukrainą ir jos Vakarų rėmėjas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)