Kaip rodo flightradar24.com duomenys, iš Bagdado pakilęs „Iraqi Airways“ lėktuvas Minsko oro uoste nusileido 11.57 val. vietos laiku.

Delfi primena, kad „Iraqi Airways“ paskelbė nuo rugpjūčio 5 d. savaitei atšaukianti visus skrydžius į Minską. Ši informacija buvo pateikta bendrovės feisbuko paskyroje. Kodėl penktadienį bendrovės lėktuvas nutūpė Minske, neaišku.

„RIA Novosti“ anksčiau, cituodama oro linijų bendrovę, pranešė, kad „skrydžiai iš Baltarusijos į Iraką neatšaukiami“.

„Iraqi Airways“ savo pranešime feisbuke ketvirtadienį pažadėjo visiems klientams grąžinti visą už bilietus sumokėtą sumą arba suteikti galimybę pakeisti rezervacijos datą, skelbė news.zerkalo.io.

Anksčiau oro linijų bendrovė atšaukė skrydžius iš Basros.

Ketvirtadienį taip pat paaiškėjo, kad penktadieninį reisą į Minską atšaukė ir oro linijų bendrovė „FlyBaghdad“.

Europos Sąjungos ambasadorius Irake Martinas Huthas (Martinas Hatas) trečiadienį BNS teigė, kad „Iraqi Airways“ skrydžiai į Minską turėtų būti atšaukti dešimčiai dienų.

ES pastaruoju metu įsitraukusi į derybas su Bagdadu, siekiant sugrąžinti neteisėtai Baltarusijos ir Lietuvos sieną kirtusius irakiečius į kilmės šalį bei įtikinti Iraką sumažinti skrydžių apimtis į Minską.

Remiantis Minsko oro uosto ir „Iraqi Airways“ interneto svetainėse pateikta informacija, keleivinius skrydžius Irako oro linijos artimiausiu metu ketino vykdyti ne tik iš Bagdado, bet ir dar trijų miestų – Basros, Arbilio ir Suleimanijos.

Šiemet sieną iš Baltarusijos į Lietuvą perėjo daugiau kaip 4 tūkst. neteisėtų migrantų. Dauguma jų – irakiečiai.

Lietuva dėl išaugusios neteisėtos migracijos yra paskelbusi ekstremalią situaciją. Šalies pareigūnai laikosi pozicijos, jog išaugę migracijos srautai yra organizuota Minsko režimo akcija prieš Lietuvą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (146)