Vokiečių agentūros dpa informacija, ambasadorius atvyko į Užsienio reikalų ministeriją pokalbio, kuris jau buvo planuotas anksčiau, o ne buvo iškviestas skubiai.

Penktadienį Rusijos valstybinio transliuotojo RT vadovė Margarita Simonian paskelbė Vokietijos gynybos pareigūnų pokalbio garso įrašą, kuriame aukšto rango karinių oro pajėgų karininkai aptarinėjo jautrią temą: teorines vokiečių sparnuotųjų raketų „Taurus“ dislokavimo Ukrainoje galimybes.

Kremlius: nutekintas vokiečių pokalbis rodo, kad Vakarai „dalyvauja“ Ukrainoje vykstančiuose įvykiuose

Kremlius pirmadienį pareiškė, kad nutekintas oficialių Vokietijos asmenų pokalbis apie galimus smūgius Kryme įrodo, kad Vakarų šalys dalyvauja Ukrainoje vykstančiame konflikte.

Penktadienį socialiniuose tinkluose buvo paskelbtas nutekinto pokalbio įrašas, pridarydamas keblumų spaudimą aprūpinti Kyjivą raketomis patiriančiam Berlynui.

Vokietija pranešė mananti, jog įraše girdėti „perimtas“ karinių oro pajėgų atstovų pokalbis, tačiau negalinti pasakyti, ar jis nebuvo pakeistas.

„Pats įrašas leidžia manyti, kad Bundesveras iš esmės ir konkrečiai aptarinėja planus pulti Rusijos teritoriją“, – teigė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

Šie pokalbiai „dar kartą pabrėžia, kad visi Vakarai dalyvauja Ukrainoje vykstančiame konflikte“, – aiškino jis.

D. Peskovas taip kalbėjo, kai į Maskvos užsienio reikalų ministeriją buvo iškviestas Vokietijos ambasadorius Rusijoje.

Ambasadorius A. Grafas Lambsdorffas ministerijos pastatą paliko be komentarų, pranešė Rusijos naujienų agentūros.

Kyjivas jau ilgą laiką prašo Vokietijos aprūpinti jį raketomis „Taurus“, galinčiomis pasiekti už 500 km esančius takinius.

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas kol kas atsisakė atsiųsti šių raketų, baimindamasis, kad tai galėtų sukelti konflikto eskalavimą.