Pareigūnai patvirtino atitinkamą Prancūzijos laikraščio „Le Parisien“ informaciją, praneša agentūra AFP.

Kad buvo tikrinami policijos, paliudijo Hamza Attou, kuris su draugu Mohammedu Amri po atakų S. Abdeslamą automobiliu vežė iš Paryžiaus į Briuselį. Abu jie yra sulaikyti.

Pasak H. Attou, S. Abdeslamas kelionės metu grasino, kad susprogdins automobilį, jei nebus nuvežtas į Briuselį. Jis esą pasakojo, kad Paryžiuje susisprogdino jo brolis Brahimas ir kad jis pats „Kalašnikovu“ žudė žmones.

H. Attou teigimu, S. Abdeslamas pasakojo viename automobilyje palikęs savo brolio dokumentus, kad Brahimas „išgarsėtų visame pasaulyje“, „taip, kaip Coulibaly“. Islamistas Amedy Coulibaly sausio 9-ąją, praėjus dviem dienoms po išpuolių „Charlie Hebdo“ redakcijoje, įsiveržė į žydų parduotuvę Paryžiuje, ten nušovė keturis žmones ir galiausiai pats buvo nukautas policijos.

Vykstant iš Paryžiaus į Briuselį, S. Abdeslamas, H. Attou duomenimis, reikalavo važiuoti lėtai, mažais keliais, kad nesusidurtų su policija. Tačiau trijulė vis dėlto įsuko į greitkelį, vedantį į Belgiją, ir triskart buvo sustabdyta policijos.

Per pirmąją kontrolę policininkas paklausė, ar jie ką nors „vartojo“. H. Attou ir M. Amri atsakė „taip“, nes ką tik buvo surūkę suktinę. Pareigūnas esą pasakęs, kad „tai nėra gerai“, tačiau leido važiuoti toliau netikrinęs dokumentų, nes „šiandien tai nėra svarbiausias dalykas“. S. Abdeslamas tuo metu tylėdamas sėdėjo ant galinės sėdynės. Vyrų asmens dokumentai buvo patikrinti tik antros ir trečios kontrolės metu.

Per trečią patikrinimą prie degalinės netoli Kambrė miesto S. Abdeslamas netgi nurodė savo adresą Molenbeke, sakė šaltinis iš tyrėjų aplinkos. Tuo metu S. Abdeslamo paieška dar nebuvo paskelbta. Kai spėjamas teroristas grįžo iš tualeto, jo striukė esą buvo prasagstyta. Po ja nebuvo matyti nei sprogmenų diržo, nei „Kalašnikovo“.

Per atakas Paryžiuje lapkričio 13 dieną žuvo 130 žmonių ir daugiau kaip 350 buvo sužeisti. Nuo tada apie S. Abdeslamą nėra jokių žinių. Tikslus jo vaidmuo per išpuolius dar nežinomas.