Valstybinės Sirijos televizijos parodytuose vaizduose matyti, kaip autobusai palieka sukilėlių anklavą ir įvažiuoja į vyriausybės kontroliuojamą teritoriją.

Tai, kad evakuacija buvo atnaujinta, naujienų agentūrai „Reuters“ patvirtino ir Jungtinių Tautų (JT) pareigūnas.

Anot aktyvistų, naktį į trečiadienį sukilėlių anklave įstrigo 60 autobusų. Dėl to 3 tūkst. žmonių turėjo šalti lauke, beveik neturėdami ko valgyti ir gerti.

Kodėl evakuacija buvo laikinai sustabdyta, nežinoma. Tačiau valstybinė Sirijos žiniasklaida kaltino kaimyninėje Idlibo provincijoje veikiančius sukilėlius, kad jie trukdė tuo pat metu evakuoti du šioje provincijoje įsikūrusius provyriausybinius, daugiausia šiitų gyvenamus miestelius.

Pralaukę daugiau kaip parą, pirmieji penki vilkstinės autobusai iš sukilėlių anklavo į vyriausybės valdomą teritoriją išvyko trečiadienį popiet.

Sirijos valstybinė naujienų agentūra „Sana“ skelbė, kad jų kelionės tikslas buvo į vakarus nuo Alepo esančios kaimiškos vietovės. Autobusų judėjimą stebėjo Sirijos Arabų Raudonojo Pusmėnulio ir Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus komiteto (TRKK) darbuotojai. Agentūra pridūrė, kad tuo pat metu iš dviejų Idlibo provincijos miestelių, Foa ir Kefrajos, kuriuos apsiautusios laiko sukilėlių pajėgos, leista išvykti keturiems autobusams ir dviem greitosios pagalbos automobiliams su sužeistaisiais ir sergančiaisiais. Nėra žinoma, kiek tiksliai civilių ir sukilėlių yra likę sukilėlių kontroliuojamoje Alepo dalyje. JT skaičiavimais, praėjusį ketvirtadienį jų ten buvo 50 tūkst.

Antradienį TRKK pranešė, kad per savaitę nuo operacijos pradžios iš miesto buvo evakuota 25 tūkst. žmonių, tačiau, Sirijos žmogaus teisių stebėsenos biuro duomenimis, labiau tikėtina, kad iš anklavo išvyko apie 17 tūkst. žmonių.