Opozicionierius ir jo brolis Olegas antradienį išgirdo teismo sprendimą „Yves Rocher byloje“. Akcijos dalyviai rinkose didžiulės eglės žaislo formos instaliacijos, puošiančios Maniežo aikštę, viduje. Rytą policijos pareigūnai protestuotojus išvaikė, devyni žmonės buvo sulaikyti, skelbia newsru.com.

Kaip skelbia „OVD-Info“, trečiadienį apie aštuntą valandą ryto policijos pareigūnai sulaikė Maniežo aikštėje protestavusius žmones. Kaip pasakoja žurnalistai, devyni žmonės išgabenti į policijos nuovadą. Tarp sulaikytųjų – Marija Baronova, Germanas Petuchovas, Julijanas Šillingas, Dmitrijus Serbinas, Polina Nemirovskaja, Sergejus Kraševičius, Nikolajus Kasjanas, Galina Borzunova, Nina Voskresenskaja.

Antradienio vakarą Maskvos Maniežo aikštėje, žurnalistų skaičiavimu, į protesto akciją, apie kurią buvo skelbiama socialiniuose tinkluose, susirinko beveik 2 tūkst. žmonių. Vos prasidėjus protesto akcijai, policijos pareigūnai pradėjo sulaikyti aktyvistus. Kaip skelbia žiniasklaida, iš viso buvo sulaikyta daugiau nei 300 žmonių, tarp jų ir pats A. Navalnas. Pranešama, kad į Maniežo aikštę opozicijos veikėjas atvyko pažeisdamas namų arešto sąlygas, kurios jam bus taikomas iki nuosprendžio įsigaliojimo akimirkos.

A.Navalną policijos pareigūnai parvežė namo, o likusius sulaikytuosius nugabento į areštinę. Jiems pateikti kaltinimai pasipriešinimu policijos pareigūnams. Dalis žmonių netrukus paleisti, o likusiems teko naktį praleisti areštinėje.

Vos tik policijos pareigūnai išvaikė protestuotojus, dalis jų netrukus grįžo atgal. Informacija apie akcijos eigą buvo detaliai pateikiama socialiniame tinkle „Twitter“. Akcijos dalyvių teigimu, aikštę puošiančioje dekoracijoje jie praleido visą naktį ir skirstytis neketina.

Televizijai „Dožd“ apie besitęsiančią akciją naktį telefonu pasakoja grupės „Vojna“ dalyvis Piotras Berzilovas. Anot pašnekovo, Maniežo aikštėje per naktį buvo apie 30-40 žmonių. „Aplinkui buvo gausios teisėsaugos pareigūnų pajėgos, tačiau bent kol kas jie nesikiša, tiesiog stebi iš šono“, – telefonu sakė P. Berzilovas. Anot aktyvisto, tarp akcijos dalyvių buvo ir Marija Alechina iš muzikos grupės „Pussy Riot“, Arsenijus Bobrovskis iš projekto „KermlinRussia“ ir Kovos su korupcija fondo atstovas Georgijus Alburovas.

Ryte buvusi A. Navalno atstovė spaudai Anna Beduta sakė, kad visi, protestavę Maniežo aikštėje, sulaikyti. Ji paragino „išsimiegojusius“ juos pakeisti.

Viena iš akcijos dalyvių Anna Petuchova sako, kad, vos tik prie instaliacijos žmonių skaičius ėmė augti, policijos pareigūnai ėmėsi veiksmų.

Grupė „Vojna“ skelbia, kad policijos pareigūnai, išvaikę protestuotojus, pradėjo saugoti įėjimą į žaisliuko vidų.