K. Winteris taip pat tvirtino, kad prieš kelis dešimtmečius B. Shermanas prašė nužudyti jo žmoną, bet melo detektorius nepatvirtino šios versijos.

Interviu Kanados televizijai pasirodė praėjus dviem mėnesiams po to, kai farmacijos kompanijos „Apotex“ įkūrėją B. Shermaną ir jo žmoną Honey Sherman rado negyvus savo namuose. Pernai gruodžio 15 d. policija rado juos prie baseino, pusiau sėdima poza, pakabintus su diržais ant stulpų.

Visame pasaulyje žmonėms kilo klausimų dėl paslaptingos Shermanų žmogžudystės. Toronto policija teigia, kad šis atvejis – dviguba žmogžudystė. B. Shermanas buvo 15-as turtingiausias žmogus Kanadoje, jo turtas siekė 4,77 mlrd. dolerių (3,8 mlrd. eurų). Jo žmona buvo garsi filantropė. Policija dar nepaskelbė įtariamojo.

CBC laidos „The Fith Estate“ žurnalistams K. Winteris papasakojo, kad jis, jo broliai ir seserys pykosi su B. Shermanu dėl kompanijos „Apotex“ turto.

„Mane išdavė. Pusbrolis mane įskaudino, dabar aš noriu jį įskaudinti“, – teigė K. Winteris.

Jis su savo broliais ir seserimis siekė dalies „Apotex“, netgi buvo kreipęsi į teismą. Bylinėjimasis truko daugiau nei 10 metų, bet pernai rugsėjį teisėjas pavadino reikalavimus nerealistiniais ir bylą baigė. Tiesa, pusbroliai pateikė apeliaciją.

K. Winteris papasakojo CBC laidai, kad praeityje yra kalbėjęs su psichiatru apie savo fantazijas, kuriose nužudo pusbrolį.

„Pasakodavau apie Barry nužudymą, (fantazijos) būdavo labai grafiškos, – teigė K. Winteris. – Jis išeina iš „Apotex“ automobilių stovėjimo aikštelės, aš slepiuosi už automobilio. Norėjau paspirti jo galvą automobilių stovėjimo aikštelėje, tada atsisėsti ir laukti policijos.“

K. Winteris tvirtino CBC laidos žurnalistui, kad praėjusio amžiaus dešimtą dešimtmetį B. Shermanas du kartus prašė nužudyti jo žmoną ir jis jau buvo suradęs samdomą žudiką, bet paskutinę akimirką šio plano buvo atsisakyta. „Paskambinau jam ir pasakiau: Žinai, Barry, jei paspausiu mygtuką, atgal kelio nebus.“

K. Winteris sutiko būti patikrintas melo detektoriumi. Buvęs Kvebeko policininkas, melo detektorių ekspertas Johnas Galianosas konstatavo, kad K. Winteris melavo dėl planuotos žmogžudystės. K. Winteris pripažino, kad kiek pagražino savo pasakojimą.

„Jis melavo, melo detektoriaus patikrinimo rezultatai tai patvirtino, – teigė patikrinimo procedūrą stebėjęs kriminologas Michaelas Arntfieldas. – Kam reikia šito spektaklio? Štai kur esminis klausimas.“

Anot CBC žurnalisto, du K. Winterio draugai patvirtino, kad tuo metu jis jiems pasakojo apie sąmokslą. Tiesa, CBC rašė, kad nepavyko rasti įrodymų, kad B. Shermaną ir K. Winterį būtų siejusi planuota žmogžudystė.

Apie tai milijardieriaus pusbrolis pasakojo dar vieną kartą – bulvariniam leidiniui „Daily Mail“.

B. Shermanų vaikai pasipiktino šiuo pasakojimu. „Esame giliai įskaudinti, šokiruoti ir pikti, kad Kerry Winteris naudojasi mūsų tėvų nužudymo tragedija ir skleidžia šokiruojančius, pagrindo neturinčius gandus apie mūsų tėvą. Artimieji sutinka su Toronto policijos išvada ir apgailestauja, kad žiniasklaida suteikia platformą šiems visiškai absurdiškiems pareiškimams“, – rašyta pranešime, kurį išspausdino „Toronto Sun“.

„The Sun“ rašė, kad K. Winterį apklausė Toronto policija.

CBC korespondento teigimu, K. Winteris nesutiko būti tikrinamas melo detektoriumi dėl to, ar nužudė Shermanus, bet sutiko, kad daliai žmonių jis gali atrodyti įtariamasis: „Galbūt turėjau savų priežasčių atlikti nešvarų darbą, bet nesu su tuo susijęs. Nežinau, kas tai padarė.“

K. Winteris pridūrė, kad niekas negali patvirtinti kur jis buvo visą gruodžio 13-ąją, paskutinę dieną, kai Shermanus matė gyvus. Jis tvirtina ėjęs į anoniminių priklausomybę nuo kokaino turinčių asmenų susitikimą, o paskui grįžo namo ir nuėjo miegoti.

„Neturiu alibi, – sakė jis. – Man labai lengva bet kokiu metu išeiti iš darbo, nes nesu griežtai pririštas prie laiko. Sutinku, be vargo galėjau nuvažiuoti pas Shermanus ir atlikti nešvarų darbą. Bet aš to nedariau, todėl nesijaudinu.“

Po interviu CBC jis paskambino kūrybinei grupei ir pasakė nenorėjęs pasirodyti beširdis: „Kad ir kaip analizuotum, įvyko tragedija. Įvyko baisus dalykas, nors mudu su pusbroliu ir buvom stipriai susipykę.“

Milijardierių 75 m. Barry ir 70 m. Honey Shermanų kūnai rasti gruodžio 15 d. Sausio 26 d. policija panešė, kad kol kas suimtųjų nėra, ir atsisakė pateikti komentarų dėl įtariamųjų.

Vieno turtingiausių Kanados gyventojų B. Shermano ir jo žmonos filantropės netikėtos mirtys neabejotinai sukrėtė visą šalį, rašo BBC.

Praėjus kelioms dienoms po to, kai buvo rasti kūnai, žiniasklaida, remdamasi šaltiniais policijoje, ėmė skelbti, kad tiriama nužudymo- savižudybės versija.

„Nežinau, iš kur visa tai“, - patikino policijos detektyvė iš Toronto Susan Gomes pridūrusi, kad ši tėra viena iš kelių tiriamų versijų.

Tą pačią dieną pasirodė naujų detalių: pranešta apie B. Shermano įkurtos farmacijos milžinės „Apotex“ vadovo traukimąsi iš pareigų.

S. Gomes teigimu, paskutinį kartą gyva sutuoktinių pora matyta gruodžio 13 d. vakarą. Po to jiedu su šeima jau nebebendravo.

Dar pranešama, kad tyrėjai neaptiko jokių prievarta įvykdyto įsiveržimo į poros namus ženklų. Kaip informavo S. Gomez, po dviejų dienų B. ir H. Shermanai rasti su drabužiais prie baseino, kabantys ant diržų pusiau sėdimoje pozoje.

Kaip teigė moteris, po šešias savaites trukusių įkalčių rinkimo ir jų vertinimo darytina išvada, kad ši kraupi istorija – tai dviguba tyčinė žmogžudystė. „Neketinu diskutuoti dėl įtariamųjų ar motyvų“, – pareiškė detektyvė.

Jos teigimu, sudarytas nemažas šiame tyrime parodymus duodančių asmenų sąrašas. Iki šios dienos policija buvo paskelbusi vos kelias šios bylos detales. Patvirtina, kad abi aukos mirė nuo kaklo suspaudimo ar smaugimo.