Nelaimė įvyko šeštadienį, autobusui kertant tiltą per Lerezo upę netoli Pedrės kaimo maždaug už 50 kilometrų į pietus nuo Santjago de Kompostelos miesto. Regioninis laikraštis „La Voz de Galicia“ pranešė, kad autobusas nukrito į upę beveik iš 30 metrų aukščio.

Gelbėtojai rado du išgyvenusiuosius – vairuotoją ir keleivę, bei aptiko šešis kūnus. Paieškos truko iki Kalėdų, bet vakare gelbėjimo darbai buvo nutraukti manant, kad suskaičiuoti visi autobusu važiavę žmonės. Tačiau pirmadienio rytą gelbėtojai atnaujino paieškas, kai viena išgyvenusi keleivė pasakė, kad aukų sąraše nėra jos draugės, su kuria ji keliavo, sakė Civilinės gvardijos policijos atstovas.

„Kai sužeista moteris galėjo kalbėti, ji mums pasakė, kad keliavo su drauge ir kad jos abi turėjo kartu vakarieniauti“, – sakė jis. Pasak jo, moters niekas nepasigedo, nes jos niekas nelaukė. „Šiandien atnaujinome paieškas ir jos kūnas upėje buvo pastebėtas iš sraigtasparnio“, – sakė jis naujienų agentūrai AFP ir pridūrė, jog dedamos pastangos jį ištraukti. Jo teigimu, daugiau dingusių žmonių neturėtų būti.

Apie galimą nelaimę pranešė pravažiuojantis vairuotojas, pastebėjęs, kad ant tilto nebėra dalies apsauginės užtvaros. Apie tai pranešęs skubios pagalbos tarnyboms jis sakė, jog baiminasi, kad įvyko nelaimė. Tada gelbėtojai sulaukė iškvietimo iš autobuso, tai padėjo aptikti jo nuolaužas. Naktį prastos oro sąlygos privertė stabdyti paieškas, dėl smarkios liūties Lerezo upės lygis smarkiai pakilo.

Tyrėjai aiškinasi nelaimės priežastis. „Oro sąlygos tą naktį buvo labai prastos“, – sakė nelaimės vietoje apsilankęs Galisijos lyderis Alfonso Rueda.

Laikraščio „Voz de Galicia“ teigimu, tarp keleivių buvo žmonių, ką tik aplankiusių artimuosius kalėjime centrinėje Galisijoje.

Civilinė gvardija pranešė, kad išgyvenusio autobuso vairuotojo alkoholio ir narkotikų testas buvo neigiamas. Pirmadienį jis buvo išleistas iš ligoninės, pranešė vietos žiniasklaida. Vietos pareigūnų teigimu, viena aukų buvo jauna perujietė, dirbusi su pagyvenusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją