Serbija yra Europos kovos tarp demokratijos ir autokratinių lyderių židinys, o Rusijos karas Ukrainoje dar labiau padidino jos svarbą. Dabar šią Balkanų šalį buvo užlieję protestai, kaltinantys autoritarinio prezidento A. Vučičiaus, tvirto V. Putino sąjungininko, vyriausybę plačiai paplitusiu rinkimų klastojimu. 

Pats A. Vučičius tokius kaltinimus neigė ir netgi vadino rinkimus „vienais skaidriausių šalies istorijoje“. Jis taip pat užsipuolė Vakarus, esą protestus po rinkimų kuravo ne kas kitas, o Vakarų tarnybos. Ši retorika sutapo ir su Rusijos kaltinimais Vakarams dėl įvykių Serbijoje. 

Nors Vakarai daug metų bandė palaikyti ryšius su Serbijos valdžia, o pati šalis jau dešimtmetį oficialiai veda derybas dėl narystės Europos Sąjungoje, panašu, Belgradas suka vis toliau nuo demokratijos. 
Politikos apžvalgininkas, „Substack“ kanalo „Mariaus Laurinavičiaus analitika“ autorius Marius Laurinavičius komentare Delfi Serbiją netgi pavadino mafijine valstybe.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)