Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu susitiko antradienį, Europai dedant intensyvias diplomatines pastangas nuogąstavimams dėl galimos rusų invazijos į Ukrainą išsklaidyti.

„Buvo teigiamų signalų, kad Ukrainos sprendinys gali būti grindžiamas tik Minsko susitarimų įvykdymu“, – žurnalistams sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas, paminėdamas 2015 metais pasirašytus Kijevo ir prorusiškų separatistų Rytų Ukrainoje susitarimus.

Tačiau D. Peskovas pridūrė, jog V. Zelenskis niekaip nepademonstravo, kad Ukrainos valdžia būtų pasirengusi „greitai“ padaryti tai, ką „seniai turėjo padaryti“.

„Tad yra teigiamų ir mažiau teigiamų signalų“, – pridūrė D. Peskovas.

Kijeve antradienį surengtoje bendroje spaudos konferencijoje su V. Zelenskiu E. Macronas sakė matantis kelią įtampos mažinimo link.

Ir V. Zelenskis, ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, su kuriuo E. Macronas susitiko pirmadienį, patvirtino, kad lieka įsipareigoję dėl Minsko taikos susitarimų, sakė Prancūzijos lyderis.

E. Macronas yra pirmas su V. Putinu susitikęs Vakarų lyderis nuo gruodžio, kai dėl Rusijos karių sutelkimo prie Ukrainos sienos kilo ši krizė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)