Viena jų, dabar 40-metė Wieslawa Dargiewicz negalėjo atsispirti kunigo meilės pažadams, kuris tikino, jog dėl jos mes kunigystę. Tačiau, kai atsirado aistringos meilės vaisius, dvasininkas nėrė į Romą, pamiršęs visus savo pažadus. Jis netgi nedalyvavo savo sūnaus Kubos krikštynose. Dabar vaikui - pusketvirtų metukų.

Praėjusiais metais kunigas staiga mirė Romoje.

Dabar moteris nori, kad visi žinotų tiesą, o sūnus, kaip ir visi vaikai, turėtų tėvą. Tuo tikslu ji pasamdė žinomą lenkų privatų seklį Krzysztofą Rutkiewiczių, kad jis padėtų nustatyti Kubos tėvystę ir teisę į palikimą – rašo dienraštis „Fakt”.

Tačiau, kai detektyvas pradėjo narplioti jam užduotą mįslę, paaiškėjo, jog po kunigo sutana plakė pasileidėlio širdis. Pavyko nustatyti, kad kunigas Lenkijoje turi dar du sūnus – 15 ir 16 metų. Viena moteris aiškino, jog su kunigu susipažino po skyrybų su vyru alkoholiku. Kunigas taip guodė savo „avelę”, kad šiai gimė sūnus, o dvasininkui teko palikti parapiją ir bėgti į kitą Lenkijos kraštą. Taigi iš kunigo palikimo nieko gali ir nebelikti.