Tokia situacija paskatino kalbas, kad jam dėl kaltinimų kyšininkavimu įvykdyta mirties bausmė, foxnews.com.

Hwang Pyong So, kuris Šiaurės Korėjos kariuomenėje užėmė vieną svarbiausių pozicijų, viešumoje nesirodo jau nuo spalio 13 dienos, o tai pakurstė gandus, jog jis nebegyvas.

Kim Jong Unas jau ne kartą pačiais žiauriausiais būdais susidorojo su savo priešais – vieną auką jis susprogdino priešlėktuviniais ginklais iš itin mažo atstumo, kitą – užpjudė šunimis.

Informacija apie Hwang Pyong So nesutarimus su valdančiuoju režimu pasirodė lapkričio viduryje, kai Pietų Korėjos žvalgybos agentūra pranešė, kad jo dešinioji ranka Kim Won Hong išmestas iš šalies karinių pajėgų Generalinio politinio biuro ir „nubaustas“, skelbia „Yonhap“ naujienų agentūra.

Biure esą buvo atliktas netikėtas tyrimas, įtariant, kad jis nelojalus valdančiajam režimui. Žvalgybos agentūros teigia, kad daugiau informacijos apie tai, kokios bausmės galėjo sulaukti jo nariai, kol kas neturi.

„Jeigu Hwang Pyong So buvo išmestas iš valdančiosios partijos, tai iš esmės reiškia, kad jo politinei karjerai ir, greičiausiai gyvenimui, atėjo galas. Mes net nežinome, ar jis iš viso gyvas“, – skelbia Pietų Korėjos dienraštis „JoongAng“.

Yra duomenų, kad Kim Won Hong buvo ištremtas į vieną iš daugybės Šiaurės Korėjos darbo stovyklų. Hwang Pyong So atveju yra nuogąstavimų, kad žmogui, kuriuo diktatorius pasitikėjo maždaug dešimt metų, greičiausiai buvo įvykdyta mirties bausmė.

Greičiausiai jį pražudė vadinamasis mirties būrys – būtent toks likimas teko Kim Jong Uno dėdei Jang Son Thaekui.

Kaip skelbia „The Telegraph“, abu pareigūnai seniau sulaukdavo labai daug privilegijų ir sparčiai kilo karjeros laiptais, o kai prarado jiems rodytą pasitikėjimą, buvo „žiauriai nubausti“ siekiant parodyti, kas laukia tų, kurie drįs nesutikti su Kim Jong Unu.

Apie galimą egzekuciją pasufleravo ir Kim Jong Uno vizitas šalies šventajame Paektu kalne. Jaunasis Šiaurės Korėjos lyderis šventajame kalne įprastai apsilanko prieš priimdamas kokį nors itin svarbų sprendimą – taip darydavo tiek jo tėvas, tiek senelis.

Pastarąjį kartą kalne kartu su patarėjais Kim Jong Unas lankėsi 2013 metų lapkritį – maždaug po mėnesio buvo nužudyti keli įtakingi pareigūnai, tarp kurių ir Jang Son Thaekas, kuris oficialiai buvo pasmerktas kaip vertas dar didesnės paniekos nei šuo ir sulaukė dar bjauresnių epitetų.

Prie šventojo kalno Kim Jong Unas vyko ir prieš mirčiai pasmerkdamas buvusi šalies gynybos vadovą Hyon Yong Cholą 2015 metų balandį.

Šiaurės Korėjos centrinė naujienų agentūra pranešime apie Kim Jong Uno išvyką Hwang Pyong So iš viso nemini, tačiau akcentuoja, kad šalies lyderis „lapkritį padarė labai daug svarbių dalykų“.
Hwang Pyong So sparčiai karjeros laiptais kilti pradėjo 2014 metais, kai buvo paskirtas šalies valdančiosios partijos vienu iš vadovo pavaduotoju.

Įspėjo Pietų Korėjos valdžiai artimas asmuo

Jau anksčiau Pietų Korėjos valdžiai artimas asmuo pareiškė, kad Kim Jong Uno vizitas kalne gali būti ženklas, kad jis planuoja nubausti mirtimi aukštą pareigūną.

Dažnai Šiaurės Korėjos lyderiai lankosi prie mistinio kalno, prieš priimdami svarbius sprendimus. 2013 m. lapkritį Kim Jong Unas lankėsi prie kalno, praėjus mėnesiui po keliems aukšto rango pareigūnams ir jo dėdei, politikos veikėjui Jang Song Thaekui įvykdytos mirties bausmės.

Kim Jong Unas vėl vyko prie kalno 2015 m. balandį, prieš nubausdamas mirtimi gynybos ministrą Hyon Yong Cholą. Jis keliavo prie kalno ir 2016 m. rugsėjį po penkto Šiaurės Korėjos branduolinio bandymo.

Išplatintose nuotraukose Kim Jong Unas stovi prie kalno snieguota viršukalne, avėdamas spindinčius, švarutėlius batus, jam ant kaktos – nė lašelio prakaito.

„Kim Jong Uno tėvas Kim Jong Ilas irgi taip darė – jis apsilankė prie kalno 1974 m., prieš paskelbdamas savo 10 socialinio etiketo taisyklių, – teigė šaltinis Pietų Korėjos vyriausybėje. – Kim Il Sungas lankėsi prie kalno ir prieš įvykdydamas mirties bausmę tuometiniam aukšto rango užsienio reikalų pareigūnui Kim Tong Kyu 1977 m.“

Pektusano kalnas skelbiamas šventa pirmojo Šiaurės Korėjos diktatoriaus, dabartinio lyderio senelio Kim Il Sungo gimimo vieta. Jis valdė nuo Antrojo pasaulinio karo pabaigos iki 1994 m.

Iš tiesų Kim Il Sungas gimė Sovietų Sąjungoje, bet kalnas nuo seno buvo neatsiejamas nuo šalies identiteto. Manoma, kad ant Pektusano kalno gimė pirmas žinomas Šiaurės Korėjos valdovas Dangunas, anot legendų, 2 333 m. prieš Kristų įkūręs Gojoseono karalystę. Pektusanas yra ugnikalnis, kurio išsiveržimas praeityje laikomas stipriausiu istorijoje.

Baiminamasi, kad dėl Šiaurės Korėjo branduolinių bandymų jis gali vėl išsiveržti. Prieš tūkstantį metų ugnikalnis buvo taip stipriai išsiveržęs, kad pelenai pasiekė net šiaurės Japoniją.