Savo žinutėje socialiniame tinkle X (buvęs tviteris) jis pareiškė, kad JTO demonstruoja „nesibaigiantį meistriškumo seminarą politinio neveiksnumo ir netiesioginio nusikaltėlio skatinimo srityje“.

„Komisija atvirai sako, kad Rusijos veiksmuose nemato ketinimo vykdyti Ukrainos gyventojų genocidą. Visiškai teisingai, nes rusai atėjo mūsų žudyti... maloniai, masiškai. Būtent ukrainiečius, bet be tokio tikslo. Ir raketos kiekvieną naktį maloniai skrenda į miestus. Ir bandymas sugriauti energetikos infrastruktūrą žiemą, kad žmonės mirtų nuo šalčio, irgi visiškai atsitiktinis“, – pareiškė M. Podoliakas.

Ukrainos prezidento administracijos vadovo patarėjas tęsė, kad, vadovaujantis tarptautinės organizacijos logika, plataus masto karas bei Ukrainos miestų ir kaimų naikinimas – „atitinka leidžiamas negenocido normas“.

„Ak, taip, rusai dar nesielgia kaip Ruandoje, neskerdžia žmonių milijonais. Jeigu ukrainiečiai savo noru eitų ant kelio, atsiklauptų ir paklusniai nulenktų galvas, kad rusų kariai jas nupjautų, masiškai, tada jau būtų genocidas. Priešingu atveju tai tiesiog teisingas karas, kurio metu truputį pjauna, degina, prievartauja. Ir tegul toliau taip daro, tiesa, pone Mose? Turi teisę, nes JTO tai skatina, taip?“ – reziumavo jis.

Vakar, rugsėjo 4 d., JTO nepriklausomos tarptautinės komisijos pirmininkas Erikas Mose nurodė, kad komisija kol kas nerado pakankamai įrodymų, jog Ukrainoje vykdomas genocidas. Taip pat jis teigė, kad komisija užfiksavo daug Rusijos pajėgų padarytų pažeidimų, įskaitant tyčinius nužudymus, neteisėtus sulaikymus, kankinimus, išprievartavimus bei kitas seksualinės prievartos formas, vaikų deportavimą. Kai kurie iš pažeidimų, jeigu tai patvirtins tolesni įrodymai, gali būti laikomi nusikaltimais žmoniškumui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją