Sekmadieni minia žmonių šturmavo Dagestano sostinės Machačkalos oro uostą, ieškodama žydų, ir užpuolė iš Tel Avivo lėktuvu atvykusius asmenis.

Daugiau nei 20 žmonių buvo sužeista, sulaikyti 83 asmenys, pranešė vietos valdžia.

Čečėnija ir Dagestanas yra pusiau autonominės Rusijos respublikos, esančios Šiaurės Kaukaze. Dauguma jų gyventojų musulmonai.

Rusijos valstybinė žinių agentūra „RIA Novosti“ pranešė, kad R. Kadyrovas, kalbėdamas Grozne vykusiame Čečėnijos regioninės vyriausybės posėdyje, sakė, kad visi neramumų dalyviai bus sulaikomi ir įkalinami.

Jei kas priešinsis, kalbėjo jis, pareigūnai turėtų paleisti tris perspėjamuosius šūvius.

„Jei asmuo toliau pažeidinėja įstatymą, ketvirtą šūvį paleiskite jam į galvą! Daugiau jis taip nesielgs. Toks mano nurodymas“, – kaip teigiama, pasakė R. Kadyrovas.

Jis, kaip kiti Rusijos politikai, apkaltino Vakarus pakursčius antisemitinį išpuolį Dagestane.

Valdžios institucijos pranešė, kad prieš žydus nukreiptų veiksmų būta ir kituose daugiausia musulmonų apgyvendintuose Šiaurės Kaukazo regionuose. Skrydžiai iš Tel Avivo nukreipti į kitus saugesniuose Rusijos regionuose esančius oro uostus.

Pirmadienį Jungtinės Amerikos Valstijos atmetė Rusijos kaltinimus, kad dėl riaušių oro uoste daugiausiai musulmonų gyvenamame Dagestane kalta Ukraina.

„Mačiau jų komentarus verčiant kaltę Ukrainai. Jie absurdiški“, – žurnalistams sakė Valstybės departamento atstovas Matthew Milleris.

„Manome, kad jie turėtų patraukti atsakomybėn kiekvieną, už tai atsakingą“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)