Naikintuvai atakavo Turkijoje uždraustos Kurdistano darbininkų partijos (PKK) ginklų sandėlius ir kovotojų buveines kalnuotuose Kandilio ir Garos regionuose šiaurės Irake, armijos informaciją citavo valstybinė Anatolijos naujienų agentūra.

Tiems taikiniams buvo smogta „ypač tiksliai“, pridūrė kariškiai.

Kol kas niekas neprisiėmė atsakomybės dėl sekmadienį įvykdyto sprogdinimo Ankaroje, smogusio svarbiam transporto centrui 5 mln. gyventojų turinčiame mieste.

Turkija pastaraisiais mėnesiais vykdė didelio masto karinę kampaniją prieš PKK, sukilusią prieš Turkijos valstybę 1984 metais ir kovojančią dėl šalies didžiausios etninės mažumos autonomijos bei didesnių teisių.

Žlugus trapioms paliauboms, praeitais metais atsinaujino pražūtingi susirėmimai tarp saugumo pajėgų ir sukilėlių kurdiškame Turkijos pietryčių regione.

Vasarį Turkijos artilerija taip pat bombardavo kurdų kovotojų pozicijas Sirijoje.

Vienas iš Ankaroje susisprogdinusių mirtininkų tikriausiai buvo su PKK susijusi moteris

Vienas iš mirtininkų sprogdintojų, sekmadienį detonavusių sprogmenų prikrautą automobilį Ankaros centre per 36 žmonių gyvybes nusinešusią ataką, tikriausiai buvo moteris, susijusi su kurdų sukilėliais, pirmadienį pranešė vienas Turkijos pareigūnas.

„Vienas užpuolikas, kaip manoma, buvo moteris, palaikiusi ryšius su PKK“, – pareigūnas, prašęs neviešinti jo vardo, sakė naujienų agentūrai AFP, turėdamas omenyje uždraustą Kurdistano darbininkų partiją.

Turkijos policija suėmė keturis asmenis

Turkijos policija pirmadienį prie Sirijos sienos sulaikė keturis įtariamuosius, kurie galimai siejami su kruvinu teroro aktu sostinės centre, pranešė vietos žiniasklaida.

Pareigūnus prie įtariamųjų atvedė gauta informacija, kad Ankaroje susprogdintas automobilis buvo pirktas iš vienos firmos Šanliurfoje, pranešė valstybinė naujienų agentūra „Anadolu“ . Visi keturi įtariamieji turi būti pervežti į Ankarą, nurodė agentūra.

Niekas kol kas neprisiėmė atsakomybės už išpuolį, kuris nusinešė mažiausiai 36 žmonių gyvybes ir kuris buvo jau trečias sostinėje per pastaruosius penkis mėnesius.

Sveikatos apsaugos ministras Mehmetas Muezzinoglu nurodė, kad per išpuolį iš viso žuvo 37 žmonės, tačiau paaiškino, kad tarp jų yra mažiausiai vienas, o gal ir du mirtininkai.

Ankaros pareigūnai mano, kad tarp sprogdintojų buvo moteris, susijusi su uždrausta Kurdistano darbininkų partija (PKK), kurią Turkija ir jos sąjungininkės Vakaruose priskiria prie teroristinių grupuočių.