Agentūra AFP, remdamasi policijos šaltiniais, pranešė apie šešias evakuotas mokyklas.

Moksleiviai pagal galiojančius nepaprastosios padėties planus nugabenti į saugias vietas.

Pasak stoties „France Info“, mokyklos apžiūrimos su šunimis.

Prancūzijoje po lapkričio 13-osios atakų galioja nepaprastoji padėtis. Saugumas padidintas ir mokyklose.

Dėl bombų grėsmės evakuotos keturios Londono mokyklos

Nors Londono policijos pareigūnai neįvardino kokios mokyklos buvo evakuotos, tačiau Pietų Londone, Merton‘e, buvo evakuotos dvi mažiausiai dvi mokyklos – Lake Road gatvėje esanti „Ricards Lodge High School“ mokykla ir Bushey Road gatvėje esanti „Raynes Park High School“ mokykla.

Evakuotų mokyklų mokiniai iš pradžių buvo išvesdinti į šalia esančius stadionus ir tik kiek vėliau jiems buvo leista palikti mokyklos teritoriją bei grįžti namo. Tikimasi, kad evakuotos mokyklos savo veiklą atnaujins rytoj, sausio 27 dieną.

Incidentus tiriančių policijos pareigūnų teigimu, visi gauti grasinantys skambučiai vertinami kaip piktybinio pobūdžio pokštas, tačiau evakuotų mokyklų teritorijose budi policijos pareigūnai, kurie tikrina ar mokyklose yra padėti sprogmenys.

Taip pat šįryt dėl bombų grėsmės buvo evakuotos šešios West Midlands grafystės mokyklos Birmingham‘e ir Black Country vietovėje, tačiau policijos pareigūnų teigimu šie skambučiai nevertinami kaip rimta grėsmė. Taip pat praėjusią savaitę West Midlands grafystėje dėl pranešimų apie mokyklose padėtas bombas buvo evakuotos keturios mokyklos.