Pastarieji gaisrai laikomi daugiausiai aukų pareikalavusia stichine nelaime JAV Havajų valstijos istorijoje. Remiantis naujausiais preliminariais skaičiavimais, liepsnos pasiglemžė mažiausiai 115 gyvybių. Pelenais virto turistų pamėgtas istorinis Lahainos miestas.

Įvairių organizacijų, įskaitant Raudonąjį Kryžių, policiją ir prieglaudas, vedamuose sąrašuose yra tūkstančių dingusių žmonių vardai. Federalinis tyrimų biuras (FTB) tikrina šiuos duomenis, žurnalistams antradienį pareiškė specialusis agentas Stevenas Merrillas. Pasak jo, iki antradienio FTB buvo suskaičiavęs 1 100 be žinios dingusių žmonių. Biuras yra įsteigęs specialią karštąją liniją ir paraginęs dingusiųjų artimuosius susisiekti. S. Merrillo teigimu, FTB siekia visuomenės pagalbos, kad būtų galima surinkti papildomos informacijos ir patikrinti kai kurias detales.

Maui salos policijos vadas Johnas Pelletier nurodė, kad pareigūnai tikslina duomenis ir viliasi artimiausiomis dienomis paskelbti patikrintą dingusių asmenų sąrašą.

FTB agentai taip pat ima dingusių žmonių artimųjų DNR mėginius, vykstant žuvusiųjų tapatybių nustatymo procesui. Iki šiol identifikuotos tik 27 gaisrų aukos iš 115.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją