Rusijos užsienio reikalų ministerijos spaudos skyrius naujienų agentūrai TASS patvirtino, kad kalbama apie ministro lėktuvą.

„Lavrovas skrido į Suomiją vizito. Visi skrydžio dokumentai buvo suderinti. Skrydis praėjo sklandžiai. Įgula jokių perspėjamųjų pranešimų negavo“, – nurodė ministerija.

Ministro lėktuvas trečiadienį vakare Vaindlo salos rajone pažeidė Estijos oro erdvę, penktadienį naujienų agentūrai BNS nurodė Estijos gynybos pajėgų Generalinio štabo spaudos tarnyba.

Jos duomenimis, Rusijos Federacijos prezidento administracijos specialiojo aviacijos būrio „Rossija“ lėktuvas Il-96 į Estijos oro erdvę įskrido neturėdamas tam diplomatinio leidimo. Tai pirmas Estijos oro erdvės pažeidimas šiais metais.

Lėktuvo atsakiklis buvo įjungtas, bet iki pažeidimo momento lėktuvo įgula nepateikė estams skrydžio plano, nebuvo ir kontaktų su lėktuvu radijo bangomis.

Estijos užsienio reikalų ministerija apie įvykį informavo Rusijos ambasadą Taline. Pernai Rusijos orlaiviai Estijos sieną pažeidė septynis kartus.