Tai buvo padaryta po to, kai praėjusią naktį maždaug už 17 mylių (27 km) į pietus nuo Kerčės tilto, jungiančio okupuotą Krymą ir Rusiją, dronas smogė laivui.

Atsakomybę už išpuolį prisiėmė Ukrainos saugumo tarnyba; pasak pareigūno, išpuoliui buvo panaudotas jūrinis dronas, pripildytas 450 kg trotilo.

Pasmerkusi išpuolį, Gynybos ministerijos atstovė spaudai Marija Zacharova pareiškė, kad Rusija „atsakys“ į išpuolį.

„Tokiems barbariškiems veiksmams negali būti jokio pateisinimo, jie neliks be atsako, o jų autoriai ir vykdytojai neišvengiamai bus nubausti“, – sakė ji.

Per jūrinių dronų ataką Kerčės sąsiaurio rajone galėjo būti apgadintas iš Turkijos atplaukęs Rusijos cheminių medžiagų tanklaivis „Sig“.

Tai šeštadienį pranešė „Ukrinform“, remdamasi „Telegram“ kanalu „Atsargiai, naujienos“.

Kanalo duomenimis, laivo posvyris – 1-2 laipsniai, įgula nenukentėjo.

Drono smūgis tanklaiviui sukėlė detonaciją, kuri buvo matoma iš Krymo pusiasalio. Incidentas įvyko už 32 mylių nuo Kerčės sąsiaurio. Tanklaivis buvo išmetęs inkarą. Kelis žmones nesunkiai sužeidė stiklo šukės.

Kanalas paskelbė tanklaivio jūreivių pokalbius. Įgula teigia, kad laivas laikosi ant vandens, bet negali judėti. Į pagalbą atplaukė kateris „Merkurijus“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)