„Šį šeštadienį Rusija paleido dar vieną raketų seriją į Ukrainą. Rusija nesustos, kol nebus sustabdyta. Pasaulio bendruomenė turi sutelkti dėmesį į teisingos ir ilgalaikės taikos užtikrinimą: apginkluoti Ukrainą, be kita ko, F-16 lėktuvais dangui uždaryti, ir įgyvendinti Ukrainos taikos formulę“, – rašė D. Kuleba svetainėje X, anksčiau žinomoje kaip „Twitter“.

Jau pranešta anksčiau, kad nuo šeštadienio vakaro iki sekmadienio ryto rusai surengė masinį raketų smūgį Ukrainos teritorijoje iš oro ir jūros paleidžiamomis raketomis ir Irane pagamintais bepiločiais orlaiviais „Shahed“.

Praėjusią naktį priešo kariuomenė puolė Zaporižios miestą ir rajono gyvenvietes.

„Naktį vėl buvo atakuojamas Zaporižios priemiestis: sprogimo banga apgadino infrastruktūros objekto sandėlius, o aplink užsidegė sausa žolė. Komišuvachoje taikiniu tapo komunalinių paslaugų įmonė, apgadinti šalia esantys gyvenamieji namai“, – „Telegram“ paskelbė Zaporižios regiono karinės administracijos vadovas Jurijus Malaško.

Taip pat per pastarąją parą Rusijai apšaudant Donecko regioną žuvo du civiliai gyventojai ir du buvo sužeisti. Apie tai „Telegram“ paskelbė Donecko regiono karinės administracijos vadovas Pavlo Kyrylenka.

„2023 metų rugpjūčio 5 dieną rusai Donecko regione nužudė du civilius gyventojus, būtent Niujorke ir Torske. Dar du žmonės buvo sužeisti“, – rašė P. Kyrylenka.

Šeštadienį Charkivo regione per valdomosios aviacinės bombos smūgį į kraujo perpylimo centrą žuvo du vyrai ir dar keturi buvo sužeisti, pranešė „Unian“.

Pasak Charkivo regiono karinės administracijos pirmininko Olego Synegubovo, smūgis buvo suduotas šeštadienį apie 20.20 val. „Rusai smogė valdoma aviacine bomba į negyvenamąsias patalpas Krugliakovkos kaime Kupjansko rajone, kilo didelis gaisras“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją