Ji išėjo iš palatos ir sugrįžo su jo procedūrų santrauka, surašyta ant lipnaus popierėlio – įskaitant trisdešimt tris dienas su kraujo prisotinimo deguonimi aparatu, vadinamu ECMO. Vieną dieną L. Krauckas tiesiog išsijungė ir buvo paguldytas į reanimaciją.

L. Krauckas, kuriam tuo metu buvo 50 metų, pasigavo koronavirusą ir vos nemirė dar tada, kai vakcinos buvo neprieinamos. Išgyvenęs sunkią ligą jis tapo aktyviu skiepų šalininku – vietiniu, pasitikėjimą keliančiu pasiuntiniu, kuris, kaip tikisi sveikatos priežiūros pareigūnai, galėtų įtikinti ir didžiausius skeptikus.

„Žmonėms visą laiką sakau: nenorėkite atsidurti mano kailyje“, – sakė jis interviu. Tačiau ten, kur jis gyvena, pačioje Donaldo Trumpo šalies gilumoje, kur kyla įvairių abejonių dėl vakcinų ir paties viruso, jo pasakojimo apie prasilenkimą su mirtimi tik retkarčiais pakanka, kad įtikintų pažįstamus – netgi šeimos narius – pasiskiepyti.

L. Kraucko vargai atskleidžia prezidento Joe Bideno iššūkius kovojant su pandemija. Jei draugai ir kaimynai gūžčioja girdėdami vos nemirusio žmogaus pasakojimą, akivaizdu, kad J. Bidenui tenka susidurti su didžiulėmis kliūtimis, mėginant atgaivinti JAV vakcinacijos kampaniją, kuri baigia išsikvėpti.

J. Bidenas išsikėlė tikslą iki liepos 4 d. bent viena „Covid-19“ vakcinos doze paskiepyti 70 proc. suaugusių amerikiečių – simbolinis iššūkis Nepriklausomybės dienai. Nepaisant gausių vakcinos atsargų, šio tikslo jis taip ir nepasiekė – daugiausia dėl to, kad vyriausybei nepavyko paskiepyti kaimiškų, giliai konservatyvių regionų, kur įsikūrę dabartinio prezidento pirmtako D. Trumpo palaikymo bastionai.