Ankstyvą trečiadienį, esant žemai temperatūrai, valtis pateko į bėdą, todėl buvo pradėta gelbėjimo operacija, kurią vykdė žvejybos laivas, Britanijos pakrančių apsaugos tarnyba ir kiti gelbėtojai.

Kento policija pranešė, kad 19 metų Ibrahima Bahas buvo sulaikytas ir pirmadienį stos prieš pietinio pakrantės Folkstono miesto teisėjus.

Policija pridūrė, kad jam pareikšti kaltinimai dėl padėjimo neteisėtai atvykti į JK.

39 žmonės buvo saugiai nugabenti į krantą, tačiau keturi asmenys per trečiadienio tragediją žuvo.

Valtis nuskendo praėjus kiek daugiau nei metams po to, kai per kitą incidentą Lamanšo sąsiauryje žuvo mažiausiai 27 žmonės.

Atrodo, kad didesnio žuvusiųjų skaičiaus trečiadienį pavyko išvengti tik žvejybinio tralerio „Arcturus“ įgulos dėka, kuri aptiko dešimtis migrantų.

Manoma, kad įgulai pavyko padėti 31 iš 39 išgelbėtų žmonių.

Vėlai trečiadienį paskelbtame bendrame pareiškime Prancūzijos vidaus reikalų ministras Geraldas Darmaninas ir jo kolegė iš JK Suella Braverman teigė, kad šis incidentas yra „akivaizdus priminimas, jog būtina skubiai sunaikinti žmonių kontrabandininkų verslo modelį“.

JK vyriausybė bando priimti naujus įstatymus, kad užkirstų kelią rekordiniam migrantų skaičiui bandyti kirsti Lamanšo sąsiaurį, įskaitant pastangas, kad visi tokie atvykėliai negalėtų prašyti prieglobsčio.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją